Κύριο χαρακτηριστικό των καλοκαιρινών φρούτων είναι η έντονη παρουσία ζάχαρης & νερού αλλά & η απίθανη γεύση που τα κάνει πραγματικά πειρασμό για όλους μας. Στα καλοκαιρινά φρούτα, η φρουκτόζη μπορεί να συνοδεύεται & από μικρότερες ποσότητες γλυκόζης (κοινή ζάχαρη), αλλά η ύπαρξη φυτικών ινών στο τρόφιμο, καθιστά την απορρόφησή της αργή, με συνέπεια να μην δημιουργούνται υψηλές τιμές ζαχάρου στο αίμα. Πέρα από τη γλυκιά τους γεύση & το άρωμά τους, τα φρούτα προσφέρουν πολλές φυτικές ίνες, βιταμίνες, ιχνοστοιχεία & μέταλλα, ενώ είναι καλή πηγή υδατανθράκων & αντιοξειδωτικών. Συμβάλλουν στη πρόληψη, αλλά & στην θεραπεία πολλών νοσημάτων και εκφυλιστικών […]
Πηγη: Ιατρικα Νεα