Καλοκαιρινά φρούτα: Κεράσι, Πεπόνι, Καρπούζι, Ροδάκινο, Νεκταρίνι, Σταφύλι, Σύκο, Βερίκοκο, Μούσμουλο, Κορόμηλο

Καλοκαιρινά φρούτα: Κεράσι, Πεπόνι, Καρπούζι, Ροδάκινο, Νεκταρίνι, Σταφύλι, Σύκο, Βερίκοκο, Μούσμουλο, Κορόμηλο

Κύριο χαρακτηριστικό των καλοκαιρινών φρούτων είναι η έντονη παρουσία ζάχαρης & νερού αλλά & η απίθανη γεύση που τα κάνει πραγματικά πειρασμό για όλους μας. Στα καλοκαιρινά φρούτα, η φρουκτόζη μπορεί να συνοδεύεται & από μικρότερες ποσότητες γλυκόζης (κοινή ζάχαρη), αλλά η ύπαρξη φυτικών ινών στο τρόφιμο, καθιστά την απορρόφησή της αργή, με συνέπεια να μην δημιουργούνται υψηλές τιμές ζαχάρου στο αίμα. Πέρα από τη γλυκιά τους γεύση & το άρωμά τους, τα φρούτα προσφέρουν πολλές φυτικές ίνες, βιταμίνες, ιχνοστοιχεία & μέταλλα, ενώ είναι καλή πηγή υδατανθράκων & αντιοξειδωτικών. Συμβάλλουν στη πρόληψη, αλλά & στην θεραπεία πολλών νοσημάτων και εκφυλιστικών […]

Πηγη: Ιατρικα Νεα

About kymaeditor

Check Also

Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας: Ποιες είναι οι συχνότερες μορφές καρκίνου στους ηλικιωμένους

Η Ελλάδα, η Ευρώπη αλλά και ολόκληρος ο πλανήτης αντιμετωπίζουν ένα σοβαρότατο πρόβλημα, το δημογραφικό, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *