Καμία πρόσληψη και αύξηση δημοτικών τελών στο δήμο Σαλαμίνας

Και με τη βούλα πλέον έγινε η κατάρρευση του Δήμου Σαλαμίνας. Πιο συγκεκριμένα, άσχημα τα νέα για τα οικονομικά του Δήμου  μιας και σύμφωνα με ανακοίνωση της Δημάρχου κ. Νάννου για το επόμενο διάστημα όχι μόνο δεν θα γίνει καμία πρόσληψη στον εν λόγω δήμο αλλά η νέα δημοτική αρχή είναι αναγκασμένη να αυξήσει όλα τα δημοτικά τέλη αφού τα χρέη που άφησε η προηγούμενη διοίκηση δεν της επιτρέπουν άλλο χειρισμό.
Όπως προκύπτει από ανακοίνωση που εξέδωσε η ίδια η Δήμαρχος όλα αυτά αναφέρονται και επίσημα σε έγγραφο από το Παρατηρητήριο του Υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο διαπιστώνει και πιστοποιεί την αρνητική εξέλιξη των οικονομικών παραμέτρων που οδηγεί το Δήμο Σαλαμίνας στην ολοκληρωτική οικονομική κατάρρευση, ζητώντας από τη διοίκησή του να πάρει δραστικά μέτρα για την εξυγίανσή του.

«Οι επιπτώσεις, στην περίπτωση που δεν παρθούν τα μέτρα, θα είναι οδυνηρές τόσο για τους εργαζόμενους στο Δήμο όσο και για τους δημότες οι οποίοι θα κληθούν να πληρώσουν το ……μάρμαρο, αφού το επόμενο βήμα είναι να υπαχθεί υποχρεωτικά ο Δήμος σε Πρόγραμμα Εξυγίανσης (άρθρ.174 ν.4270/2014).

Αυτό λοιπόν είναι το αποτέλεσμα της ανερμάτιστης οικονομικής διαχείρισης του Δήμου από την απελθούσα δημοτική αρχή διότι, όσο και να το φώναζα, ποτέ δεν κατάλαβαν ότι ο Δήμος είναι ένας Οργανισμός παροχής υπηρεσιών προς τους δημότες ανταποδοτικού χαρακτήρα, όπου έξοδα και έσοδα πρέπει να ισοσκελίζονται. Ήθελαν να το παίξουν πολιτικοί και όχι διαχειριστές, και ιδού τα αποτελέσματα.

Ο άκρατος λαϊκισμός και ανευθυνότητα οδήγησαν το Δήμο σε δραματική υστέρηση των εσόδων του με αποτέλεσμα τη δημιουργία τεράστιων ελλειμμάτων.

Η κάλυψη αυτών είχε σαν συνέπεια την απορρόφηση των εισπραττόμενων πόρων που προορίζονταν για άλλους σκοπούς, δημιουργώντας έτσι έναν φαύλο κύκλο ελλειμμάτων και χρεών, τα οποία διογκώθηκαν με την έλλειψη στρατηγικής και νοικοκυρέματος αλλά και ασύστολης σπατάλης για φιέστες και γιορτές κρασιού», λέει χαρακτηριστικά η κα Νάννου σε ανακοίνωσή της, ενώ μεταξύ άλλων αναφέρει και χαρακτηριστικά παραδείγματα κακοδιαχείρισης όπως : «τα λεφτά (πάνω από 300.000 ευρώ) που πλήρωσαν οι κάτοικοι για να συνδεθούν με την αποχέτευση (ανταποδοτικού χαρακτήρα κι αυτά) εξαφανίστηκαν, αφήνοντας απλήρωτο τον εργολάβο με συνέπεια να σταματήσουν και οι συνδέσεις».

About kymaeditor

Check Also

Ύδρα: Άγγελος Διαμαντόπουλος, υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με όρεξη και αποφασιστικότητα

Για την Ύδρα:  Άγγελος Διαμαντόπουλος, υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με όρεξη και αποφασιστικότητα για το νησί., …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *