“Καμπανάκι” για το δαχτυλίδι της δίαιτας

Κάθε χρόνο γίνονται περίπου 3.000 χειρουργεία με πολλούς κινδύνους επιπλοκών για τους παχύσαρκους ασθένειες, καθώς πολλά κέντρα λειτουργούν χωρίς προδιαγραφές και έμπειρο προσωπικό.

Σοβαρές λοιμώξεις από κακή τοποθέτηση ή αμέλεια μετά την τοποθέτηση. Μετακίνηση του δακτυλίου από το αρχικό σημείο τοποθέτησης. Απουσία θεραπευτικού αποτελέσματος. Ενσωμάτωση με το στομάχι ή ζωτικά όργανα. 

Είναι μερικές μόνο από τις σοβαρές επιπλοκές που σημειώνονται στις περίπου 3.000 επεμβάσεις τοποθέτησης γιατρικού δακτυλίου, οι οποίες πραγματοποιούνται κάθε χρόνο στην Ελλάδα.
Παρά τη σοβαρότητα του θέματος και ην τεράστια ζήτηση, δεν έχον υπάρξει προδιαγραφές για τη διενέργεια των επεμβάσεων αυτών.

Το υπουργείο Υγείας επιχειρεί τώρα να διαμορφώσει ένα θεσμικό πλαίσιο. Ο κ. Μάκης Βορίδης συναντάται σήμερα με ομάδα επιστημόνων, στην οποία έχει αναθέσει την υποβολή προτάσεων, ώστε να μπει μια τάξη στην αναρχία που επικρατεί.

Μαρτυρία σοκ από μία 54χρονη

«Έβαλα γαστρικό δακτύλιο πριν από τέσσερα χρόνια. Από την αρχή φαινόταν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Ο χειρουργός μου είπε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Όταν χρειάστηκε να κάνω επέμβαση αφαίρεσης χολής στον ίδιο χειρουργό, κατάλαβα ότι υπήρχε πρόβλημα με τον δακτύλιο και μάλιστα μεγάλο, καθώς λίγο έλειψε να χάσω τη ζωή μου από σηψαιμία».

Η 54χρονη Κ.Ε ήταν κλινικά παχύσαρκη και της υπέδειξαν ως λύση τη διαμερισματοποίηση του στομάχου. Έκανε την επέμβαση σε ιδιωτικό νοσοκομείο της περιφέρειας.

Το αποτέλεσμα ήταν πενιχρό, ενώ υπήρχαν από την αρχή προβλήματα. Υποβλήθηκε ξανά σε επέμβαση για να βγουν τα υγρά.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

About kymaeditor

Check Also

Παγκόσμια Ημέρα για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας: Περισσότεροι από 500 θάνατοι ετησίως στην Ελλάδα – 738.753 παγκοσμίως από την αρχή του έτους

Η αυτοκτονικότητα αποτελεί μια ψυχιατρική κατάσταση που οδηγεί περίπου σε 500 θανάτους ετησίως στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα περιστατικά …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *