“Καμπανάκι” χτυπάει ο Ιατρικός Σύλλογος: Σε οριακή οικονομική κατάσταση τα νοσοκομεία

“SOS” για τα αποθεματικά των νοσοκομείων χτυπάει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών που σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι είναι προ των πυλών της οικονομικής κατάρρευσης.

Ειδικότερα αναφέρει ότι τα νοσοκομεία βρίσκονται σε οριακή οικονομική κατάσταση λόγω της έλλειψης κονδυλίων και ζητά από το υπουργείο Υγείας, να διασφαλίσει άμεσα την απρόσκοπτη χρηματοδότησή τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΙΣΑ:

Οι προϋπολογισμοί των νοσοκομείων υπολείπονται κατά πολύ των πραγματικών τους αναγκών και κάθε περαιτέρω περικοπή απειλεί να τινάξει στον αέρα το σύστημα υγείας. H εξάντληση των αποθεματικών των νοσοκομείων για τις πληρωμές του Μαρτίου δεν επαρκεί για να καλυφθούν οι ανάγκες ενώ δημιουργεί περαιτέρω προβλήματα. Ή

δη τα περισσότερα νοσοκομεία αντιμετωπίζουν αυτό το μήνα πρόβλημα στην εξόφληση των προμηθευτών ενώ οι ελλείψεις στα απαραίτητα υλικά αυξάνονται καθημερινά καθιστώντας αδύνατη την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου.

Επιπρόσθετα παραμένουν απλήρωτες οι τακτικές εφημερίες, από το Δεκέμβριο του 2014, οδηγώντας στην οικονομική εξαθλίωση, το ιατρικό προσωπικό που σηκώνει το βάρος και στηρίζει αυτή την δύσκολη περίοδο το σύστημα. Ζητούμε από την πολιτική ηγεσία, να διασφαλίσει άμεσα τα απαραίτητα κονδύλια, για να πληρωθούν οι εφημερίες και να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία των Δημόσιων νοσοκομείων.

About kymaeditor

Check Also

Ποια φρούτα και λαχανικά έχουν τη μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε χημικά και φυτοφάρμακα

Τα μύρτιλα, γνωστά για τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές τους και τα πλούσια σε φυτικές ίνες πράσινα φασόλια, προστέθηκαν …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *