Κασιμάτης για την δίκη της Χρυσής Αυγής στον Κορυδαλλό: “Για ό,τι συμβεί, το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει την απόλυτη ευθύνη”

“Για ότι γίνει το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει την απόλυτη ευθύνη”. Το καμπανάκι κινδύνου κρούει, για μία ακόμη φορά, ο Σταύρος Κασιμάτης, αναφερόμενος στη δίκη της Χρυσής Αυγής που ξεκινάει στις 20 Απριλίου σε ειδκή αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού. 

«Δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να βάλουμε σε κίνδυνο την ασφάλεια των μαθητών και των κατοίκων. Για ό,τι συμβεί, το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει την αποκλειστική αρμοδιότητα και την απόλυτη ευθύνη» τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Κορυδαλλού,

Η απόφαση για διεξαγωγή της δίκης στο συγκεκριμένο σημείο έχει πυροδοτήσει τις έντονες αντιδράσεις των τοπικών Αρχών, οι οποίες ζητούν τη μεταφορά της εκτός πόλης.

Ο κ. Κασιμάτης ανέφερε ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, έχει παραπέμψει το αίτημα για μεταφορά της δίκης της Χρυσής Αυγής εκτός πόλης, στην κρίση του δικαστηρίου και πως την ημέρα έναρξή της, ο δήμος, όπως και οι υπόλοιποι φορείς, αναμένεται να καταθέσουν στην έδρα του δικαστηρίου τις σχετικές ενστάσεις.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι και ο υπουργός Παιδείας, Τάσος Κουράκης, θα καταθέσει την αντίθεσή του στο δικαστήριο.

Ο δήμαρχος Κορυδαλλού σημείωσε ότι η συγκεκριμένη περιοχή όπου διεξάγεται η δίκη, πέραν από το γεγονός ότι θα είναι αστυνομοκρατούμενη, θα κατακλυστεί από συγκεντρώσεις αντιφασιστικών οργανώσεων, καθώς υπάρχει ευρωπαϊκό κάλεσμα, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρχουν και υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής. Εξάλλου, πρόσθεσε ότι το σημείο διεξαγωγής της δίκης γειτνιάζει με 11 σχολικές μονάδες, τρεις παιδικούς σταθμούς και δύο αθλητικά κέντρα, ενώ η οδός Διονυσίου Σολωμού είναι η που οδηγεί στα σχολεία και στην αίθουσα των δικαστηρίων.

About kymaeditor

Check Also

Η Νάξος ανάμεσα στους 5 ιδανικούς προορισμούς του κόσμου για ιστιοσανίδα

Την τρίτη θέση καταλαμβάνει το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων στη λίστα που ανακοίνωσε ο ιστότοπος …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *