Προς κατάργηση 13ου- 14ου μισθού και επιδόματος αδείας με επιχειρησιακές συμβάσεις στον ιδιωτικό τομέα

Βόμβα αναμένεται να σκάσει στον ιδιωτικό τομέα αφού βρίσκεται προ των πυλών η κατάργηση 13ου και 14ου μισθού. Πιο συγκεκριμένα, υπάρχει ρήτρα- εφόσον υπάρξει νομοθετική ρύθμιση- στις επιχειρησιακές συμβάσεις που υπογράφουν οι επιχειρήσεις με τους  εργαζόμενους για αυτόματη κατάργηση των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα και του επιδόματος αδείας. Μάλιστα στο υπουργείο Εργασίας κατατέθηκαν δύο τέτοιες επιχειρησιακές συμβάσεις.

Η  πρώτη σύμβαση προέρχεται από επιχείρηση του κλάδου της εστίασης και, συγκεκριμένα, προβλέπει την καταβολή των δώρων εορτών «έως την τυχόν κατάργησή τους με νομοθετική διάταξη». Όπως σημειώνεται στη σύμβαση, η σχετική νομοθετική ρύθμιση θα υιοθετηθεί αυτόματα και θα ισχύσει ακόμη και σε περίπτωση που μια νέα Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας προβλέψει τη διατήρησή τους.

Δηλαδή η επιχειρησιακή, όπως επισημαίνει η εφημερίδα “Ημερησία” η σύμβαση αυτή θα υπερισχύσει της ΕΓΣΣΕ και θα εφαρμοστεί ο νόμος.

Η δεύτερη σύμβαση που συμφώνησαν επιχείρηση στον κλάδο των μεταφορών και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων της, «κλειδώνει» το ύψος των μισθών και την καταβολή των δώρων και του επιδόματος αδείας έως το πρώτο τετράμηνο του 2016. «Μετά την 27/4/2016, για τα επιδόματα δώρου Χριστουγέννων, δώρου Πάσχα και επιδόματος αδείας θα ισχύει ό,τι ορίζεται από την ελληνική νομοθεσία», υπογραμμίζεται στο σχετικό άρθρο της σύμβασης.

Από την άλλη πλευρά στο υπουργείο Εργασίας έχουν κατατεθεί και άλλες επιχειρησιακές συμβάσεις που ορίζουν ότι σε περίπτωση κατάργησης, δια νόμου, των δώρων, αυτά θα ενσωματωθούν στους μισθούς.

 

About kymaeditor

Check Also

Σε 24 δόσεις, αντί 12, μπορούν πλέον να ρυθμίζονται οι οφειλές στον e-ΕΦΚΑ

Σε 24, αντί 12 που ίσχυε μέχρι σήμερα, αυξάνονται οι μηνιαίες δόσεις των υπό ρύθμιση …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *