Κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων.

Ένας θεσμός στην εκπαίδευση που είχε προκαλέσει πολλά ερωτηματικά τόσο στην σύλληψη και το κόστος  όσο και στην εφαρμογή του πρόκειται να καταργηθεί μετά από βραχεία συμμετοχή στη διαδικασία των εξετάσεων.

Έτσι, με το σχέδιο νόμου που έδωσε αργά το μεσημέρι της Παρασκευής στη δημοσιότητα ο υφυπουργός Αθλητισμού κ. Σταύρος Κοντονής με τίτλο «Επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας στον αθλητισμό και άλλες διατάξεις» υπάρχουν κάποιες ρυθμίσεις για την παιδεία και προβλέπεται ότι:
* Τα θέματα των προαγωγικών εξετάσεων θα ορίζονται αποκλειστικά από τον διδάσκοντα / τους διδάσκοντες το μάθημα. Η Τράπεζα Θεμάτων παραμένει ως προαιρετική «δεξαμενή» για μαθητές και εκπαιδευτικούς.
* Ο γενικός μέσος όρος για την προαγωγή των μαθητών στο Λύκειο επανέρχεται στο 9,5.
* Για την αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ωρών (από καταλήψεις κτλ.) καταργείται η δυνατότητα παράτασης του διδακτικού έτους και η διδασκαλία στις διακοπές των Χριστουγέννων και του Πάσχα. Παραμένουν ως τρόποι αναπλήρωσης η περικοπή περιπάτων και εκδρομών, μονοήμερων και πολυήμερων, καθώς και ο συνδυασμός σχολικής γιορτής και μαθημάτων στις αργίες.

Να υπενθυμίσουμε ότι η τράπεζα θεμάτων χρηματοδοτήθηκε γενναία από το ΕΣΠΑ και εφαρμόσθηκε επί υπουργίας Κ. Αρβανιτόπουλου και είχε προκαλέσει ηχηρές αντιδράσεις.

About kymaeditor

Check Also

Σύλληψη 43χρονου για κλοπές κινητών τηλεφώνων από πελάτες νυχτερινού καταστήματος στη Σαντορίνη

Συνελήφθη  στη Θήρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Θήρας, ένας 43χρνος αλλοδαπός σε βάρος του …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *