Κατάσχεση παρασκευάσματος και παραπροϊόντος κρέατος σε δύο κρεοπώλεια σε Νίκαια & Ρέντη

Στη κατάσχεση παρασκευασμάτων και παραπροϊόντων κρέατος σε Νίκαια – Αγ. Ι. Ρέντη προχώρησε το Τμήμα Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά.

Στο πλαίσιο των συστηματικών και στοχευμένων ελέγχων που πραγματοποιούν εν όψει και των εορτών των Χριστουγέννων σε δυο κρεοπωλεία εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν παρασκευάσματα και παραπροϊόντα κρέατος συνολικού βάρους 118 κιλών.

Συγκεκριμένα, στις 15-12-2014 κατά τον διενεργηθέντα επιτόπιο υγειονομικό κτηνιατρικό έλεγχο, οι ελεγκτές κτηνίατροι κατέσχεσαν σε κρεοπωλείο νωπά παραπροϊόντα κρέατος (βοδινό πατσά) συνολικού βάρους 94 κιλών, λόγω λήξης της ημερομηνίας συντήρησής του. Σε δεύτερο κρεοπωλείο στην ίδια περιοχή, οι ελεγκτές κατέσχεσαν κατεψυγμένα παρασκευάσματα κρέατος (γύρο κοτόπουλο και γύρο χοιρινό) συνολικού βάρους 24 κιλών, λόγω παντελούς έλλειψης σημάνσεων.

Μετά τα παραπάνω, το συγκεκριμένα προϊόντα κρίθηκαν μη ασφαλή – ακατάλληλαγια ανθρώπινη κατανάλωση, αποσύρθηκαν από την αγορά και καταστράφηκαν σύμφωνα με τις διατάξεις της ισχύουσας κτηνιατρικής νομοθεσίας.

About kymaeditor

Check Also

Σύλληψη 43χρονου για κλοπές κινητών τηλεφώνων από πελάτες νυχτερινού καταστήματος στη Σαντορίνη

Συνελήφθη  στη Θήρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Θήρας, ένας 43χρνος αλλοδαπός σε βάρος του …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *