Κατάσχονται όλα τα αδήλωτα περιουσιακά στοιχεία

Δρακόντεια μέτρα και ποινές για τους φοροφυγάδες σχεδιάζει η κυβέρνηση αφού η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής αποτελεί και το διαπραγματευτικό όπλο της κυβέρνησης με τους Ευρωπαίους εταίρους.

 Ειδικότερα  προ των πυλών είναι ρύθμιση του οικονομικού επιτελείου, με την οποία θα κατάσχονται όλα τα αδήλωτα εισοδήματα.

 Στην πρόταση, η κατάσχεση αφορά όλα τα χρηματικά ποσά που δεν έχουν περιληφθεί στη φορολογική δήλωση και είναι τοποθετημένα είτε «κάτω από το στρώμα» είτε σε τραπεζικούς λογαριασμούς και θυρίδες τραπεζών.

Σκοπός της κυβέρνησης, σύμφωνα με δημοσίευμα σαββατιάτικης εφημερίδας, είναι να φτιαχτεί το περιουσιολόγιο, αφού πρώτα δημιουργηθεί ένα γενικό πόθεν έσχες μέσω της φορολογικής δήλωσης.

About kymaeditor

Check Also

Φορολογικές δηλώσεις: Νέοι κωδικοί για αφορολόγητο με ηλεκτρονικές αποδείξεις – Δαπάνες που αφαιρούν φόρο έως 2.200 ευρώ

«Εμπλουτισμένο» με νέους κωδικούς θα είναι το βασικό έντυπο Ε1, η δημοσίευση του οποίου είναι …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *