«Καταβάλλεται προσπάθεια ώστε να μην απολυθούν εκπαιδευτικοί»

«Θα γίνει προσπάθεια να μην χαθεί καμία θέση εκπαιδευτικού». Αυτό τόνισε ο  Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος στη συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία των εκπαιδευτικών. Ο υπουργός Παιδείας, για το σοβαρό ζήτημα των επικείμενων απολύσεων των 85 εκπαιδευτικών που έχει διακοπεί η μισθοδοσία τους, τόνισε πως «καταβάλλεται προσπάθεια ώστε να μην απολυθούν».

Ωστόσο, για ακόμη μια φορά ο Υπουργός Παιδείας αρνήθηκε στους εκπαιδευτικούς σε διαθεσιμότητα την επαναφορά των τομέων Υγείας -Πρόνοιας, Εφαρμοσμένων Τεχνών και Αισθητικής -Κομμωτικής στο νέο ΕΠΑΛ υποστηρίζοντας, σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς, ότι είναι στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης.

Οι εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα έθεσαν στον Υπουργό Παιδείας μια σειρά προβλημάτων που προκύπτουν από τη λανθασμένη διαδικασία των προκηρύξεων καθώς και το σοβαρό ενδεχόμενο οι απολύσεις να ξεπεράσουν τις 400. Ο Υπουργός δήλωσε στην ομάδα των εκπαιδευτικών ότι «θα προσπαθήσει σε συνεννόηση με το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης να μη χαθεί καμία θέση από τις προκηρυχθείσες» . Μάλιστα ζήτησε να του σταλεί υπόμνημα που να καταγράφει τα παραπάνω προβλήματα.

 

About kymaeditor

Check Also

Κατ΄εξαίρεση μεταγραφές: Αιτήσεις από 20/11 έως 27/11

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων από 20/11 έως 27/11 για τις κατ΄εξαίρεση μεταγραφές φοιτητών ανακοίνωσε το υπουργείο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *