Καταγγελία οικολογικών οργανώσεων για μη συμμόρφωση της Ελλάδας με τον κανονισμό εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα από τα πλοία.

Στις χώρες που μπλοκάρουν την εφαρμογή των κανόνων στον χώρο της Ναυτιλίας κατατάσσεται η Ελλάδα, σύμφωνα με τις καταγγελίες ευρωπαϊκών και εγχώριων περιβαλλοντικών οργανώσεων (Greenpeace, Μεσόγειος SOS) σε ημερίδα για τη βιώσιμη ναυσιπλοΐα χθες.

Οι οικολογικές οργανώσεις επισήμαναν, ότι η Ελλάδα ήταν ανάμεσα στις τρεις χώρες της Ε.Ε. που αντιτάχθηκαν στην υιοθέτηση του κανονισμού που εγκαθιδρύει μηχανισμό παρακολούθησης των εκπομπών διοξειδίων του άνθρακα από τα πλοία, ενώ δεν έχει κυρώσει τη Διεθνή Σύμβαση του Χονγκ Κονγκ η οποία προβλέπει την ανακύκλωση των γηρασμένων πλοίων. Αναφέρθηκε ακόμη ότι στην ομάδα των δέκα πιο “βρόμικων” ναυτιλιακών εταιρειών στον κόσμο για το θαλάσσιο περιβάλλον φιγουράρουν και δύο ελληνικές επιχειρήσεις.

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός ΠΑΠΕΝ Γ. Τσιρώνης αναφέρθηκε στην ανάγκη βελτίωσης των ακολουθούμενων πρακτικών διάλυσης των πλοίων, κυρίως στις εγκαταστάσεις της Νότιας και Ανατολικής Ασίας, με απαραίτητη την υιοθέτηση αυστηρών προτύπων.

About kymaeditor

Check Also

Σύλληψη του πλοιάρχου του Ε/Γ-Ο/Γ Fast Ferries Andros

Τις μεσημβρινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Μυκόνου για την πρόκληση υψηλού κυματισμού …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *