Καταγγελίες για απολύσεις ειδικευομένων

Απολύσεις ειδικευόμενων γιατρών καταγγέλλει ο πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου Ευαγγελισμός και μέλος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνα – Πειραιά Ηλίας Σιώρας υπενθυμίζοντας τη «ρητή διαβεβαίωση της νέας ηγεσίας του υπουργείου Υγείας ότι θα ακυρωθεί απόφαση του προηγούμενου υπουργού για τη διακοπή της παράτασης ειδικευόμενων κι εξειδικευόμενων γιατρών, μετά τη λήψη τίτλου ειδικότητας».

Ενδεικτικά αναφέρει δύο περιπτώσεις γιατρών, στο «Αγλαΐα Κυριακού» και το «Ελπίς» οι οποίοι κλήθηκαν να παραλάβουν τα επίσημα έγγραφα με τα οποία διακόπτεται η παράταση της ειδικότητάς τους.

Σύμφωνα με τον κ. Σιώρα υπάρχουν και άλλα κρούσματα από άλλα νοσοκομεία όπου διάφοροι «πρόθυμοι» διοικητές και διοικητικοί υπάλληλοι, υλοποιούν την προηγούμενη υπουργική απόφαση και «αφήνουν κυριολεκτικά ξεκρέμαστα τα ιατρικά τμήματα δυσκολεύοντας αφάνταστα τη ζωή των συναδέλφων».

Στο θέμα είχε παρέμβει και η ΕΙΝΑΠ καλώντας τη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, να αναστείλει άμεσα την υπουργική απόφαση και, ως επείγον προσωρινό αίτημα, να καλύψει για ένα εξάμηνο ακόμα την παράταση των ειδικευόμενων σε τμήματα που δεν υπάρχουν ειδικευόμενοι εν αναμονή στη λίστα και δεν είναι καλυμμένο το 70% των θέσεων, επισημαίνοντας «πως άμεση συνέπεια αυτής της εφαρμογής (σσ: της απόφασης της προγούμενης πολιτικής ηγεσίας) θα είναι πρακτικά η αναστολή της λειτουργίας πολλών τμημάτων των νοσοκομείων».
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ειδικευόμενοι ιατροί αν και δεν αποτελούν μέρος του μόνιμου ιστού ενός νοσοκομείου είναι μείζονος σημασίας για την εύρυθμη λειτουργία των νοσηλευτικών ιδρυμάτων

About kymaeditor

Check Also

ΕΦΕΤ: Ανάκληση βιολογικής σοκολάτας

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ενημερώθηκε μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF), …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *