Καταγγελίες Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά για το κλείσιμο Μαιευτικού-Γυναικολογικού τμήματος: Κάτω τα χέρια από το Τζάνειο

Να σταματήσει από εδώ και πέρα κάθε ενέργεια κλεισίματος τμήματος στο Τζάνειο Νοσοκομείο ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά που με ανακοίνωσή του καταγγέλλει το κλείσιμο του Μαιευτικού-Γυναικολογικού τμήματος στο νοσοκομείο του Πειραιά  με αφορμή την επίσκεψη του υποδιοικητή της Β΄ ΔΥΠΕ, μαζί με τον Διοικητή του ΨΝΑ (Δαφνί) και τον Διευθυντή των Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας στο νοσοκομείο.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η δημιουργία Ψυχιατρικού τμήματος στο Τζάνειο, τη στιγμή που κλείνει το Μαιευτικό-Γυναικολογικό, ενώ δεν λειτουργεί το Παιδοχειργουργικό και το Νεογνολογικό τμήμα, σημειώνει στη σχετική ανακοίνωση ο ΙΣΠ.

«Πληροφορηθήκαμε ότι ο Υποδιοικητής της Β΄ ΔΥΠΕ μαζί με τον Διοικητή του ΨΝΑ (Δαφνί) και τον Διευθυντή των Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας επισκέφθηκαν και επιθεώρησαν (!) το Τζάνειο Νοσοκομείο, με σκοπό την δημιουργία Ψυχιατρικού τμήματος, συγχρόνως με το κλείσιμο του Μαιευτικού-Γυναικολογικού τμήματος.

Για άλλη μία φορά γίνονται ενέργειες εν κρυπτώ, στις οποίες συμμετέχουν εκείνοι οι οποίοι υποβάθμισαν τις Δημόσιες Μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, έκλεισαν τον ΕΟΠΥΥ και δημιούργησαν το υποβαθμισμένο και υποστελεχωμένο ΠΕΔΥ», τονίζει ο ΙΣΠ.

«Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να κλείσει Ιατρικά τμήματα Νοσοκομείων, τη στιγμή που τα ήδη λειτουργούντα ούτε καν επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών Περίθαλψης της περιφέρειάς μας.

Όποιος «ορέγεται» κλείσιμο τμημάτων-υποβάθμιση Νοσοκομείων, τα οποία καθημερινά δίνουν τον αγώνα για ασφαλή-επαρκή-έγκαιρη Περίθαλψη στον Ελληνικό Λαό, για μας είναι καταδικαστέος. Δεν θα επιτρέψουμε να το υλοποιήσει και θα αντισταθούμε σθεναρότατα, διότι οι πειραματισμοί σε θέματα Υγείας τελείωσαν !

«Να παρέμβει ο υπουργός Υγείας»

Και συνεχίζει η ανακοίνωση: «Ζητάμε την άμεση παρέμβαση του Υπουργού Υγείας ! Δεν θα επιτρέψουμε οποιοδήποτε κλείσιμο Ιατρικού τμήματος του Τζανείου Νοσοκομείου ! Απεναντίας εκκρεμεί η άμεση στελέχωση και λειτουργία του Παιδοχειρουργικού τμήματος, καθώς και η λειτουργία του Νεογνολογικού τμήματος, που μπορεί να γίνει άμεσα.

Ζητάμε άμεσα την παρέμβαση όλων των Βουλευτών όλων των Κομμάτων της Αττικής, της οποίας οι πολίτες κάνουν καθημερινή χρήση των υπηρεσιών Υγείας του Τζανείου Νοσοκομείου και της ανά 4 ημέρες εφημερίας του, για να αποτραπεί οποιαδήποτε πρόθεση υποβάθμισης του Νοσοκομείου.

«Οι ενέργειες θα πρέπει να γίνονται με σχεδιασμό»

Όσον αφορά δε την «αποσυλοποίησης» των ψυχιατρικώς πασχόντων, ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά είχε και έχει κατατεθειμένες προτάσεις, για τις οποίες ουδέποτε εκλήθη ως θεσμικός παράγων στις συζητήσεις, τουλάχιστον για την περιοχή ευθύνης μας, που έχουμε δύο Νοσοκομεία αμιγώς ψυχιατρικά.

Θεωρούμε ότι ενέργειες θα πρέπει να γίνονται με σχεδιασμό, που να ανταποκρίνεται κατ΄ αρχήν στις πραγματικές ανάγκες της χώρας, προς όφελος των ψυχιατρικώς ασθενών και του συνόλου της Δημόσιας Υγείας» καταλήγει η ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά.

 

 

 

 

About kymaeditor

Check Also

Σημεία δωρεάν rapid test, σήμερα

Δ. Ελευσίνας, Πολιτιστικό Κέντρο Κίμωνος και Παγκάλου, (απέναντι από την Εκκλησία Αγίου Γεωργίου), 09:30-15:00 Δ. …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *