Καταγγελίες Μελά για έλλειψη οδηγών στα ασθενοφόρα στο Κέντρο Υγείας Γαλατά

Για ασθενοφόρα χωρίς οδηγούς  στο Κέντρο Υγείας Γαλατά έκανε λόγο ο Πειραιώτης βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παναγιώτης Μελάς που κατέθεσε ερώτηση στον υπουργό Υγείας, Μάκη Βορίδη.

Αναλυτικά η ερώτηση

Μεγάλη έλλειψη οδηγών ασθενοφόρου υπάρχει στο Κέντρο Υγείας Γαλατά.

Το ασθενοφόρο του Κ.Υ. Γαλατά καλύπτει το Δήμο Τροιζηνίας – Μεθάνων καθώς και το Δήμο Πόρου.

Λόγω της έλλειψης οδηγών, καλύπτεται μόνο η μια βάρδια του 24ώρου, με αποτέλεσμα, για τις υπόλοιπες 16 ώρες να μην υπάρχει οδηγός και να μην μπορεί να μεταφερθεί ασθενής άμεσα στο Κ.Υ. και στη συνέχεια  αν χρειαστεί, στα Νοσοκομεία Άργους ή Ναυπλίου.

Η μη άμεση μεταφορά των ασθενών μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία τους, ιδίως μάλιστα τους καλοκαιρινούς μήνες, που υπάρχει μεγαλύτερη κίνηση πολιτών στην περιοχή, και οι πολίτες να μην προστατεύονται είτε σε περίπτωση τραυματισμού από τροχαία ατυχήματα είτε από άλλη νόσο.

Γι αυτό, επιβάλλεται το ταχύτερο δυνατό να τοποθετηθούν οδηγοί για το ασθενοφόρο του Κ.Υ. Γαλατά, ώστε να είναι σε διαθεσιμότητα όλο το 24ωρο, για να μη δημιουργούνται προβλήματα υγείας στους ασθενείς και να μην τίθεται σε κίνδυνο η ζωή τους.

Μετά ταύτα, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

Θα φροντίσετε το ταχύτερο δυνατόν να γίνει πρόσληψη οδηγών για το ασθενοφόρο του Κ.Υ. Γαλατά, ώστε να λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο και να μην τίθεται σε κίνδυνο η υγεία των ασθενών, που χρειάζονται άμεση μεταφορά στο Κέντρο Υγείας ή σε Νοσοκομείο;

Ο  ερωτών Βουλευτής

Παναγιώτης Μελάς

 

 

About kymaeditor

Check Also

ΥΠΕΝ:Συντονισμένες δράσεις κατά του παράνομου εμπορίου άγριων πτηνών

Εντατικούς ελέγχους στην ύπαιθρο της Σαντορίνης για να κατασταλεί το φαινόμενο της παράνομης παγίδευσης ωδικών …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *