Καταδίκη Πέτρου Μαντούβαλου και Γιάννη Μπολέτση από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Καταδικάστηκε, από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών, ο έγκριτος δικηγόρος Πειραιά κ. Πέτρος Μαντούβαλος, ,μετά από πολυήμερη δίκη ,με μία ποινή εξοντωτική για την επαγγελματική του πορεία.Η κατηγορία αφορούσε τη δωροδοκία του πρώην δικαστή κ. Ευάγγελου Καλούση .Αξίζει να σημειωθεί ότι από τους πέντε εφέτες της σύνθεσης του Δικαστηρίου,μόνο ένας μειοψήφησε.

Πιο συγκεκριμένα, ο Πέτρος Μαντούβαλος καταδικάστηκε σε φυλάκιση 4 ετών, με 3ετή αναστολή, ενώ ο πρώην δικαστής κ.Ε. Καλούσης καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 10 ετών και οδηγήθηκε πίσω στη φυλακή.
Τέλος, ο επιχειρηματίας Ιωάννης Μπολέτσης, που, μετά την πρωτόδικη καταδίκη του, είχε καταγγείλει τον πρόεδρο του δικαστηρίου ότι τον είχε εκβιάσει για να του αποσπάσει χρηματικό ποσό, προκειμένου να μην τον καταδικάσει και είχε τιμωρηθεί, πρωτόδικα, με κάθειρξη 15 ετών, καταδικάστηκε , σήμερα, με ποινή φυλάκισης 5 ετών, την οποία το Εφετείο μετέτρεψε προς 5 ευρώ ημερησίως.

Να σημειώσουμε ότι εις βάρος του κ. Μαντούβαλου εκκρεμεί και άλλη υπόθεση στη δικαιοσύνη , επίσης για δωροδοκία του δικαστή κ. Γιώργου Ευσταθίου.

About kymaeditor

Check Also

Σεισμική δόνηση 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ με επίκεντρο κοντά στην Μεγαλόπολη

Σεισμική δόνηση έγινε αισθητή, περίπου στις 10:40 σήμερα το πρωί, σε περιοχές της Αρκαδίας, της …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *