«Καταργούνται επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ»

Για κατάργηση των επικουρικών συντάξεων και των εφάπαξ μίλησε ο Αλέξης Μητρόπουλος. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε στον real fm 97.8 και είπε τα εξής:«Αυτά είναι ψηφισμένα μέτρα, τα οποία θα αλλάξουν όλο το ασφαλιστικό πεδίο. Ήδη στις επικουρικές συντάξεις από την αρχή του μήνα, από 1/7, όπου δεν είναι η μείωση οριζόντια σε 1,1 εκ. επικουρικές συντάξεις κατά 5,2%, είναι ότι μπήκαν τρία νέα δεδομένα πια στις επικουρικές συντάξεις που στο βάθος διετίας, με δικούς μας υπολογισμούς σε μία Ένωση που έχουμε, την ΕΝΥΠΕΚΚ, βλέπουμε να καταργούνται οι επικουρικές συντάξεις και τα εφάπαξ», ανέφερε.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ότι το Δημόσιο οφείλει να αναλάβει τον ρόλο παραγωγής λελογισμένου, όπως είπε, αριθμού θέσεων απασχόλησης για αντιμετώπιση της ανεργίας.

«Επειδή η Αριστερά πιστεύει ότι ο ιδιωτικός τομέας δεν μπορεί να παραγάγει θέσεις εργασίας, επειδή ο δικός μας ήταν κρατικοδίαιτος, γι’ αυτό πιστεύουμε ότι το κράτος με μια λελογισμένη παραγωγή θέσεων εργασίας ως εργοδότης ή συστάτης καταφυγής μπορεί να παίξει ρόλο ανακοπής της μεγάλης “αιμορραγίας” θέσεων εργασίας», τόνισε.

About kymaeditor

Check Also

Καθυστερήσεις στο Δέλτα Φαλήρου προς Πειραιά

Καθυστερήσεις και χαμηλές ταχύτητες στη Συγγρού προς Πειραιά( Δέλτα Φαλήρου) λόγω ακινητοποιημένου οχήματος, τώρα.  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *