Κατασχέθηκαν τραπεζικές καταθέσεις επιχειρηματία για αδήλωτα εισοδήματα 40 εκατ. ευρώ

Στη κατάσχεση τραπεζικών καταθέσεων και περιουσιακών στοιχείων ύψους 20 εκατ. ευρώ γνωστού επιχειρηματία για αδήλωτα εισοδήματα ύψους 40 εκατ. ευρώ, προχώρησε το Κέντρο Φορολογούμενων Μεγάλου Πλούτου.

Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι ο διευθύνοντας σύμβουλος τεχνικής εταιρείας είχε καταθέσει στον τραπεζικό του λογαριασμό 7 εκατ. ευρώ το 2004 και επιπλέον 33 εκατ. ευρώ το 2005, τα οποία δεν δικαιολογούνταν από τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος που είχε υποβάλει στην εφορία.

Από τον έλεγχο προέκυψε ότι τα ποσά αυτά προέρχονταν από τα ταμεία της τεχνικής εταιρείας και δεν είχαν δηλωθεί, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο επιχειρηματίας εντοπίστηκε με σύστημα ανάλυσης κινδύνου, το οποίο εφαρμόζεται στα στοιχεία 65 cd που έχουν περιέλθει στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων και αφορούν την κίνηση τραπεζικών λογαριασμών εκατοντάδων χιλιάδων μεγαλοκαταθετών για την περίοδο 2002 – 2012.

About kymaeditor

Check Also

Γυναικοκτονία στην Αμφιλοχία: Σκότωσε την 37χρονη σύζυγό του και αυτοκτόνησε

Μια νέα γυναικοκτονία συνέβη τα ξημερώματα του Σαββάτου στην Αμφιλοχία. Την ώρα που η 37χρονη γυναίκα επέστρεφε στο σπίτι …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *