Κατεβάζει ρολά την Τρίτη ο Δημόσιος Τομέας

Ρολά κατεβάζει την Τρίτη ο Δημόσιος Τομέας αφού η ΑΔΕΔΥ έχει προγραμματίσει 24ωρη απεργία. Την απεργία αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, μετά την έκδοση της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που έκρινε «παράνομη και καταχρηστική» την απεργία – αποχή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ, από τις διαδικασίες αξιολόγησης.

 

Στις 9.30 το πρωί της Τρίτης η ΑΔΕΔΥ έχει προγραμματίσει συλλαλητήριο έξω από τον Άρειο Πάγο εκεί, όπου θα εκδικάζεται η προσφυγή του Δημοσίου κατά της απόφασης που αφορά στις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών.

 

Η ΑΔΕΔΥ ταυτόχρονα αποφάσισε την προκήρυξη νέας αποχής «από όλες τις διαδικασίες που σχετίζονται με την αξιολόγηση στο Δημόσιο, τις διαδικασίες επαναπροσδιορισμού με νέα κριτήρια της μετατροπής των συμβάσεων ορισμένου σε αορίστου χρόνου του Ν. 4250/14, καθώς και τις διαδικασίες υλοποίησης της ατομικής αξιολόγησης (ΠΔ 152/13) των εκπαιδευτικών, της αυτοαξιολόγησης και της αξιολόγησης της σχολικής μονάδας και του εκπαιδευτικού έργου».

 

Η ΑΔΕΔΥ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «επιστρατεύει τη δικαιοσύνη για να αντιμετωπίσει τον απεργιακό αγώνα των εργαζομένων στο Δημόσιο και εφαρμόζει πολιτική ποινικοποίησης των συνδικαλιστικών αγώνων με στόχο την πλήρη κατάργηση του απεργιακού δικαιώματος».

 

 

 

 

About kymaeditor

Check Also

Αίγινα: Προσπάθησαν να φύγουν με το πλοίο μετά από κλοπή από οικία

Στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης διάρρηξης και κλοπής από οικία που διαπράχθηκε, απογευματινές ώρες της 10-7-2024, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *