Κατοχυρώθηκε η εσωτερική ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών του Βορείου Αιγαίου.

Ανακοινώθηκαν χθες τα αποτελέσματα του ανοιχτού, δημόσιου, διεθνούς μειοδοτικού διαγωνισμού για την δρομολογιακή εξυπηρέτηση των γραμμών του Βορείου Αιγαίου. Έτσι, κατοχυρώθηκαν συνολικά τρεις διαγωνισμοί. Ο πρώτος αφορά στη γραμμή Καβάλα- Λήμνος- Μυτιλήνη- Χίος- Καρλόβασι, ο δεύτερος στη γραμμή Καβάλα- Λήμνος- Μυτιλήνη- Χίος- Βαθύ Σάμου- Άγιος Κήρυκος και ο τρίτος στη σύνδεση της Χίου με τα Ψαρά.

Ο διαγωνισμός προχώρησε μετά από πολύμηνη καθυστέρηση και οι επαγγελματίες τουλάχιστον δηλώνουν ανακουφισμένοι προς το παρόν καθώς όπως φαίνεται θα μπορέσουν να προλάβουν την προσεχή τουριστική περίοδο.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, όπως αναρτήθηκαν στη Διάυγεια, η γραμμή Καβάλα- Λήμνος- Μυτιλήνη- Χίος- Καρλόβασι κατοχυρώνεται στην Blue Star Ferries που θα εκτελεί το δρομολόγιο μία φορά την εβδομάδα από 15/6/2015 έως 13/9/2015 με το πλοίο Blue Star 1, μία φορά την εβδομάδα έναντι του ποσού των 86.250 ευρώ ανά πλήρες δρομολόγιο.

Η δεύτερη γραμμή που θα συνδέει την Καβάλα, την Λήμνο, την Μυτιλήνη και τη Χίο με το Βαθύ και τον Άγιο Κύρηκο κατοχυρώθηκε στην Hellenic Seaways. Η εταιρεία θα εκτελεί το δρομολόγιο μία φορά την εβδομάδα από 15/6 έως 13/9 2015 με το πλοίο «Νήσος Μύκονος» έναντι του ποσού των 109.792 ευρώ ανά πλήρες δρομολόγιο. Μάλιστα το πλοίο από τη σύμβαση έχει την υποχρέωση να προσεγγίζει και την Πάτμο χωρίς μίσθωμα.

Τέλος σε ότι αφορά στη γραμμή Χίου – Ψαρών αυτή κατοχυρώθηκε στην Blue Star Ferries για το χρονικό διάστημα μέχρι 31/10. Έτσι το πλοίο Blue Star 1 μία φορά την εβδομάδα κατά το τακτικό του δρομολόγιο από τον Πειραιά θα προσεγγίζει και τα Ψαρά έναντι 8.900 ευρώ ανά πλήρες δρομολόγιο.

About kymaeditor

Check Also

ΥΝΑΝΠ: Συλλήψεις αξιωματικών του πλοίου και της νόμιμης εκπροσώπου συνεργείου επισκευής του πλοίου για τον θάνατο και τον τραυματισμό εργαζόμενων στη Σαλαμίνα

Συνελήφθησαν από το Γ΄ Λιμενικό Τμήμα Σαλαμίνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά ο Ύπαρχος, ο Α’ …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *