Κατρούγκαλος: Η ρήξη με τους δανειστές φέρνει πιο κοντά το δημοψήφισμα

Δύσκολα πια θα αποφευχθεί το δημοψήφισμα, σύμφωνα με όσα είπε και ο Γιώργος Κατρούγκαλος. Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης μίλησε στο Mega και τόνισε πως «η κυβέρνηση θέλει να εξαντλήσει κάθε πιθανότητα καλόπιστης διαπραγμάτευσης, γιατί αυτή ήταν η εκλογική εντολή που πήρε».

Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι αν οι δανειστές στείλουν τελεσίγραφο όπως «αυτά που μας δώσατε δεν μας φτάνουν, εμείς θέλουμε αυτά και άλλα τόσα», τότε «σε αυτήν την περίπτωση, αν εμείς θεωρήσουμε ότι αυτό ξεφεύγει από τα όρια εντολής που είχαμε και τα όρια του ανεκτού συμβιβασμού, θα πούμε όχι».

«Σε περίπτωση που χρειαστεί να πούμε όχι, τονίζω ότι κατά τη γνώμη μου δεν είναι απλώς απευκταίο αλλά και απίθανο. Θα πρέπει να θέσουμε το ερώτημα στον ελληνικό λαό με δημοψήφισμα» τόνισε.

Για την επόμενη ημέρα μετά το «όχι», ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης επεσήμανε πως «πάντοτε υπάρχει τρόπος να βρούμε ρευστότητα», ενώ για τις κόκκινες γραμμές είπε ότι δεν πρόκειται για «ιδεολογική εμμονή» καθώς στόχος παραμένει να μην υπάρξει περαιτέρω επιβάρυνση με μέτρα ύφεσης των οικονομικά ασθενέστερων.

About kymaeditor

Check Also

Συγκατάθεση (consent) μέσω του Gov.gr Wallet θα δίνουν οι πολίτες για την ολοκλήρωση διαδικασιών

Με στόχο τον περαιτέρω εκσυγχρονισμό της Δημόσιας Διοίκησης, την εύκολη και φιλική εξυπηρέτηση των πολιτών …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *