
Στην ανακάλυψη ότι η καψαϊκίνη, το ενεργό συστατικό της κόκκινης καυτερής πιπεριάς και του κάρυ, μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε τα περιττά κιλά, προχώρησαν αμερικανοί ερευνητές που παρουσίασαν τα αποτελέσματα της έρευνάς τους στη διάρκεια της ετήσιας συνεδρίασης της Αμερικανικής Βιοφυσικής Εταιρίας. Η καψαϊκίνη ενισχύει την καύση του λίπους από τον οργανισμό και συμβάλλει στην διαχείριση της παχυσαρκίας αλλά και σχετικών με αυτήν παθήσεων, όπως ο διαβήτης τύπου ΙΙ, η υπέρταση και τα καρδιαγγειακά νοσήματα. Εκτός από τις κόκκινες καυτερές πιπεριές, υπάρχει και σε μια ποικιλία πιπεριών και φυτών που ανήκουν στο γένος Capsicum (οικογένεια Solanaceae). Οι κόκκινες πιπεριές […]
Πηγη: Ιατρικα Νεα