Κεντρική προεκλογική ομιλία Δρίτσα: «Να τελειώνουμε με τα επιχειρηματικά συμφέροντα»

Την κεντρική προεκλογική του ομιλία στη πλατεία Κοραή πραγματοποίησε την Πέμπτη ο Θεόδωρος Δρίτσας. Ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά απηύθυνε κάλεσμα στους πολίτες για αγώνα  «για να τελειώνουμε με τα επιχειρηματικά συμφέροντα» όπως είπε, ενώ δεσμεύτηκε για δεκαπέντε αλλαγές στη πόλη.

Αναλυτικά η ομιλία

Η ομιλία του επικεφαλής της παράταξης «το λιμάνι της αγωνίας» Θοδωρή Δρίτσα έχει ως εξής: «Έμειναν μόλις τρεις μέρες πριν από τις εκλογές της 18ης Μαΐου. Είναι η πρώτη ευκαιρία να μιλήσει η κοινωνία του Πειραιά και ολόκληρη η ελληνική κοινωνία στις κάλπες για τον δήμο και την περιφέρεια.

Να μιλήσει τόσο δυνατά, ώστε να στείλει το δυνατό προμήνυμα της μεγάλης νίκης την επόμενη Κυριακή στις 25 Μαΐου.
Ο ελληνικός λαός και ο λαός του Πειραιά, δέχεται επί πολλά χρόνια μια διαρκή βάρβαρη επίθεση.

Τα τελευταία τρία χρόνια αυτή η επίθεση ισοπέδωσε ανθρώπους και το βιός τους, προϊόν κόπων μιας ζωής. Κατέστρεψε το παρόν και το μέλλον εκατομμυρίων ανθρώπων. Μάζεψε τον πλούτο και τον συγκέντρωσε σε λίγα χέρια.

Έκανε τους πλούσιους πλουσιότερους, φτωχούς αυτούς που είχαν κατακτήσει ένα ικανοποιητικό επίπεδο ζωής και έκανε τους φτωχούς φτωχότερους. Σε όλη αυτή την διαδρομή που διαπράχθηκαν τα πιο μεγάλα εγκλήματα σε βάρος της κοινωνίας, η δημοκρατία, έγινε προσχηματική. Καμία κοινωνική ανάγκη δεν γίνεται σεβαστή, παρά μόνον με λόγια υποκριτικής παρηγοριάς. Κανένα αίτημα δεν θεωρείται νόμιμο.

«Θα τους αφήσουμε να λεηλατούν ή θα γυρίσουμε σελίδα;»

Και συνέχισε: «Η κυβέρνηση δεν ακούει. Δεν θέλει να ακούσει. Απορρίπτει κάθε συζήτηση. Έχει δεσμεύσεις… Αντιμετωπίζει τους ανθρώπους ως να μην υπάρχουν, ως μύγες!

Την ίδια στάση κρατούν και οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες που στηρίζουν τις μνημονιακές πολιτικές και στηρίζονται από τις μνημονιακές κυβερνήσεις. Αυτή τη στάση κράτησε ο κ. Μιχαλολιάκος, την ίδια και ο κ. Σγουρός. Ε, λοιπόν. Ήρθε η ώρα. Η ώρα να μιλήσει ο ελληνικός λαός. Να μιλήσουν οι Πειραιώτισσες και οι Πειραιώτες. Να στείλουν το μήνυμα: ο Πειραιάς αλλάζει, η Ελλάδα αλλάζει! Αν θέλουν ή όχι να λάβουν το μήνυμα, αυτοί που τόσα χρόνια αρνήθηκαν να ακούν θα είναι πια χωρίς σημασία. Γιατί όλα αλλάζουν.
Ναι, ήρθε η ώρα και για τον Πειραιά. Ήρθε η ώρα να κερδίσουμε τη πόλη μας. Οι φίλοι μας, μας ξέρουν. Και οι φίλοι των φίλων μας, μας ξέρουν. Οι Πειραιώτισσες και οι Πειραιώτες μας ξέρουν. Γνωρίζουν ποίοι είμαστε, τι έχουμε κάνει, τι μπορούμε να κάνουμε.

Είμαστε έτοιμοι και έτοιμες, γυναίκες και άντρες, νέοι και νέες και πάντα νέοι ανεξαρτήτως ηλικίας, να αναλάβουμε τις ευθύνες μας στο δήμο Πειραιά.

Είμαστε εργαζόμενοι, άνεργοι, υποαπασχολούμενοι, έμποροι, ναυτικοί, εργάτες, υπάλληλοι, επαγγελματίες, επιστήμονες, άνθρωποι των νέων τεχνολογιών.

Είμαστε νέα ζευγάρια που πασχίζουν να μεγαλώνουν παιδιά ή μελλοντικοί γονείς με αγωνία αν τα οικονομικά μας, το επιτρέψουν, συνταξιούχοι που στηρίζουμε ακόμη τα άνεργα παιδιά μας.
Είμαστε καλλιτέχνες και δημιουργοί, αθλητές, φίλαθλοι. Είμαστε Πειραιώτες και Πειραιώτισσες με γνώση και ανιδιοτέλεια που εργαζόμαστε δεκάξι χρόνια, τώρα καθημερινά για τη πόλη μας. Το Λιμάνι της Αγωνίας είναι το εργαστήρι μας. Ο Πειραιάς, η πόλη μας, είναι ο χώρος της δημιουργίας και των αγώνων μας.
Μας ενδιαφέρει η τύχη της πόλης μας, η καθημερινότητα μας, που αποτελεί αυτή καθ’ αυτή την πεμπτουσία της ζωής μας και ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας.
Αγαπάμε τη ζωή, τη δημιουργία, τον πολιτισμό, το περιβάλλον, την ανάπτυξη για τους πολλούς.
Αγαπάμε όλα τα χρώματα και τις φυλές του κόσμου. Σεβόμαστε το φύλο και τις ατομικές επιλογές του καθενός.
Είμαστε  αισιόδοξοι, με τα χιλιάδες θετικά μηνύματα σας και εσάς δίπλα μας, στις γειτονιές και στο λιμάνι, στο διαδίκτυο.
Συνεχίζουμε ακόμη πιο δυνατά στην τελική ευθεία.
Για να τελειώνουμε με τα επιχειρηματικά συμφέροντα που άπλωσαν τα χέρια πάνω από την πόλη, αλλά και με τις φατρίες, με το παλαιοκομματικό προσωπικό των μνημονιακών κυβερνήσεων που μας κυβερνά δεκαετίες και μας οδηγεί σε ακόμη μεγαλύτερη κρίση.
Στον Πειραιά κρίνεται μία κορυφαία μάχη, όχι μόνο για το Δήμο μας αλλά και για το μέλλον της ίδιας της Δημοκρατίας μας.
ΤI θα κάνουμε; Θα τους αφήσουμε να λεηλατούν ή θα γυρίσουμε σελίδα;

«Ο δήμος Πειραιά, είναι σχεδόν χρεοκοπημένος»

Συμπληρώνοντας, ο κ. Δρίτσας ανέφερε: «Ο απερχόμενος δήμαρχος κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος είναι υπερήφανος για το έργο του. ¨Υο υπερασπίζεται με αυταρέσκεια. Όμως ο Πειραιάς μας παραμένει μια πόλη με τεράστια προβλήματα. Μια πόλη που δεν λειτουργεί..
Η πόλη είναι οι άνθρωποι. Αυτό είναι το μέτρο. Οι άνθρωποι στον Πειραιά (οι δημότες, οι κάτοικοι) υποφέρουν. Κυρίως στις λαϊκές γειτονιές. Περιοχές ολόκληρες σε εγκατάλειψη. Πλακόστρωτα και παιδικές χαρές κατεστραμμένα. Δυστυχώς είναι αλήθεια, εκεί που ζουν άνθρωποι συναντώνται με ποντίκια.
Ο δήμος Πειραιά, είναι σχεδόν χρεοκοπημένος. Τα δημοτικά τέλη είναι τα πιο υψηλά συγκριτικά με τους περισσότερους δήμους στην Ελλάδα.

Η ανταποδοτικότητα χαμηλή. Οι κεντρικοί αυτοτελείς πόροι παρακρατούνται σχεδόν κατά 70%. Οι υπηρεσίες δεν έχουν στελέχη. Λειτουργούν με εξαμηνίτες. Δεν μπορούν να υπηρετήσουν τους πολίτες. Αυτά δεν οφείλονται στο ότι ο δήμαρχος δεν τα ξέρει.

Είναι οι συνέπειες της πολιτικής της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου. Ο κ. Δήμαρχος ταυτίζεται με αυτές, τις ανέχεται και τις υπηρετεί. Αντιπαραθέτει ως άλλοθι σε όλα αυτά, τα έργα του. Δεν θα τα αρνηθούμε. Όμως είναι έργα. Ή πιο σωστά εργολαβίες.

Δεν είναι έργο.  Δεν υπάρχει σχέδιο, ιεράρχηση αναγκών. Δεν υπάρχει επόμενη ημέρα. Αυτή η θητεία πρέπει να τελειώνει εδώ»

«Στο όνομα του Ολυμπιακού, θέλουν  να υφαρπάξουν τη ψήφο των πολιτών»

Ο Θεόδωρος Δρίτσας άφησε αιχμές, χωρίς να κατονομάσει και στον Γιάννη Μώραλη. «Σε αυτό τον Πειραιά που δοκιμάζεται, σε αυτό τον ιστορικό Πειραιά, αποφάσισαν τα συμφέροντα και η διαπλοκή να δοκιμάσουν ένα νέο πείραμα πολιτικού αποπροσανατολισμού και εκμετάλλευσης της ανάγκης των Πειραιωτών να αλλάξουν τη ζωή τους.
Σε μια εποχή που ηγεμονεύει  ο κυνισμός και η δύναμη του χρήματος, αποφάσισαν κάποιοι να τα διαφημίσουν στην πόλη μας, να τα  πλασάρουν ως προεκλογική πραμάτεια.
Δαπανώντας αλόγιστα το χρήμα που διαθέτουν, κατάρτισαν ψηφοδέλτιο με υποψήφιους, όχι μόνο ονόματα που εκπροσωπούν τμήματα του κεφαλαίου στη χώρα μας, αλλά και με ονόματα που ευθύνονται για την κατάντια του ΠΕΙΡΑΙΑ.
Μια ετερόφωτη ομάδα ανθρώπων , έσπευσε να συσπειρωθεί, στο όνομα του χρήματος και στο όνομα του Ολυμπιακού, για να υφαρπάξει τη ψήφο των πολιτών του Πειραιά.
Θέλουν να σώσουν τον Πειραιά. το ερώτημα είναι από ΠΟΙΟΝ?
Γιατί αυτά που εκπροσωπούν είναι τα πιο φθαρμένα υλικά του παλιού κόσμου.
Τη ψηφοθηρία, την εκλογική πελατεία, το χρήμα, τις ψεύτικες υποσχέσεις, την εκμετάλλευση του φίλαθλου πνεύματος, τις προνομιακές σχέσεις με κυβερνητικά στελέχη, τις επίσης προνομιακές σχέσεις με τα ΜΜΕ. Είναι απροσχημάτιστα το ψηφοδέλτιο Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ στον Πειραιά .

Οι δεμεύσεις

 

Καταλήγοντας, ο υποψήφιος δήμαρχος τόνισε τα ακόλουθα: «Αυτά που συμβαίνουν στον Πειραιά, θίγουν τον ίδιο τον πυρήνα της δημοκρατίας, τον ίδιο τον πυρήνα της κοινωνικής εκπροσώπησης.
Έχουμε γνώση, έχουμε σχέδιο.
•Δεσμευόμαστε για τη μείωση των δημοτικών τελών,  για τα υπερχρεωμένα και τα φτωχά νοικοκυριά και για τα καταστήματα που απειλούνται να κλείσουν.
•Δεσμευόμαστε για να μην είναι κανείς μόνος του στη κρίση (σίτιση, γιατροί, φάρμακα, σχολική ενίσχυση).
•Δεσμευόμαστε για ένα πρόγραμμα στήριξης του τοπικού εμπορίου με νέες θέσεις εργασίας.
•Δεσμευόμαστε για την αναβάθμιση των κοινοτικών συμβούλων για τη φροντίδα των γειτονιών.
•δεσμευόμαστε για τη στήριξη των εργαζομένων στο δήμο με αξιοκρατία και διαφάνεια.
•Δεσμευόμαστε για την αναβάθμιση του πολιτισμού.
•Δεσμευόμαστε για να γίνει ο Πειραιάς πόλος έλξης επισκεπτών σε μια πόλη όχι μόνον αξιοθέατη αλλά και αξιοβίωτη   (γαστρονομία)
• Δεσμευόμαστε να σταματήσουμε την ιδιωτικοποίηση του Λιμανιού.
• Δεσμευόμαστε να μην επιτρέψουμε τη μεταφορά των δικαστηρίων εκτός της πόλης.
• Δεσμευόμαστε για την ακτογραμμή, τις παραλίες, τις αρχαιότητες, τα μουσεία.
• Δεσμευόμαστε  για να μην ακυρωθεί η υπογειοποίηση των γραμμών του ΗΣΑΠ.
• Δεσμευόμαστε για τη σταθερή συνεργασία με το ΠΑΠΙ, το ΕΜΠ, το ΤΕΕ και για την οργανωμένη διεκδίκηση προγραμμάτων υψηλού κόστους και υψηλής ωφελιμότητας.
• Δεσμευόμαστε ότι δεν θα επιτρέψουμε την ιδιωτικοποίηση του νερού.
• Δεσμευόμαστε ότι η πόλη μας θα λειτουργεί για τις ανάγκες όλων και ειδικά για τους συμπολίτες μας με τις πιο μεγάλες ανάγκες.
• Δεσμευόμαστε ότι θα στηρίξουμε τα νοσοκομεία της πόλη μας, το Τζάνειο και το Μεταξά, τις δομές ψυχικής υγείας, τις δομές πρόνοιας, τα ειδικά σχολεία.

About kymaeditor

Check Also

Δήμος Περάματος: Ομόφωνη απόφαση ΔΣ για κινητοποιήσεις και δικαστικές ενέργειες για αντιμετώπιση των αραιών δρομολογίων στο πορθμείο Πέραμα-Σαλαμίνα

Με  ομόφωνη απόφασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο Περάματος, κατά την πρόσφατη  συνεδρίαση του , εξουσιοδότησε τον …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *