Κινητοποίηση για τους πρόσφυγες σήμερα στο Δημοτικό Θέατρο.

Σε κινητοποίηση για το προσφυγικό το Σάββατο το πρωί στον Πειραιά καλεί το ο συντονισμός για το Προσφυγικό / Μεταναστευτικό σωματείων / φοιτητικών συλλόγων / συλλογικοτήτων. Με σύνθημα «Έξω η Frontex – Καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες – Να επιτραπεί η νόμιμη και ασφαλής είσοδος και έξοδος προσφύγων και μεταναστών στις χώρες της ΕΕ» θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στις 11.00 μπροστά στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και θα ακολουθήσει πορεία στα γραφεία του Frontex.

Τη συμμετοχή της στην κινητοποίηση ανακοίνωσε και η Επιτροπή Αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες – Γαλατσίου, η οποία μεταξύ άλλων στη σχετική ανακοίνωσή της αντιτίθεται και θεωρεί το κλείσιμο του Κέντρου Φιλοξενίας προσφύγων στο Παλέ «απολύτως αδικαιολόγητο. Περίπου 20.000 πρόσφυγες έχουν περάσει από αυτό τους δύο τελευταίους μήνες χωρίς να έχει δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα».
Και η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) ανακοίνωσε τη συμμετοχή της στην κινητοποίηση του Πειραιά τονίζοντας: «Να φράξουμε το δρόμο στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Η προσπάθεια να καπηλευτούν την επίθεση στη Γαλλία με πανό που κρέμασαν έξω από τα γραφεία τους και με τακάκια στους δρόμους του Πειραιά την περασμένη Δευτέρα θα πέσει στο κενό».
Εκφράζοντας «την αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες και στους μετανάστες» η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) καλεί και αυτή στη συγκέντρωση και στην πορεία στα γραφεία του Frontex.

About kymaeditor

Check Also

Εργατικό Κέντρο Πειραιά: Στηρίζει την αυριανή απεργία των Σωματείων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης

Ακόμη μια φορά αποδεικνύεται με τον πιο τραγικό τρόπο πως δεν ήταν η κακιά η …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *