Κινητοποίηση δημοτικής αρχής Κορυδαλλού και κατοίκων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του Σχιστού

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Σταύρου Κασιμάτη πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, ευρεία σύσκεψη με θέμα την αντιμε-τώπιση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του Σχιστού, εξαιτίας της παραβατικότητας, που επικρατεί στην περιοχή.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκτός από τον Δήμαρχο, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, μέλη της διοίκησης του Δήμου, επικεφαλής των παρατάξεων, υπηρεσιακοί παράγοντες και πολλοί κάτοικοι της περιοχής. Επίσης είχαν κληθεί και παρέστησαν εκπρόσωπος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πειραιά, ο αναπληρωτής του Ταξίαρχου κ. Κώστας Κυριαζόπουλος, ο Διευθυντής του Αστυνομικού Τμήματος Κορυδαλλού κ. Βασίλης Μουντζούρης ο Διευθυντής της ΔΕΔΔΗΕ Πειραιά κ. Γιώργος Φέρλιας, ο εκπρόσωπος του Δασάρχη Πειραιά κ. Κώστας Λιάτσος, ενώ δεν παρέστησαν, αν και κλήθηκαν, εκπρόσωποι της Πολεοδομίας Πειραιά.
Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος, στην έναρξη της συζήτησης η διαβίωση των κατοίκων του Σχιστού έχει γίνει αφόρητη εξαιτίας της παραβατικότητας που επικρατεί στην περιοχή και είναι άμεση ανάγκη η συντονισμένη αντιμετώπιση των προβλημάτων από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.
Ακολούθησε συζήτηση, στην οποία δόθηκε χρόνος στους παρευρισκόμενους κατοίκους να παρουσιάσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Από τις τοποθετήσεις και παρεμβάσεις τους παρουσιάστηκαν όλες οι πτυχές του προ-βλήματος, καθώς και οι επιπτώσεις στο περιβάλλον και τη δημόσια ζωή της περιοχής. Πιο συγκεκριμένα αναφέρθηκαν γεγονότα προπηλακισμών, απειλών, εξυβρίσεων, αυθαίρετης δόμησης, ηχορύπανσης, κλοπών και καταστροφών δημόσιου εξοπλισμού, συσσώρευσης αποβλήτων, καύσης καλωδίων, κλοπής νερού από κοινόχρηστους κρουνούς, κλοπής ρεύματος, επικίνδυνης οδήγησης, διαρροής υγρών λυμάτων στους δρόμους, που εγκυμονούν κινδύνους για τη δημόσια υγεία.
Ιδιαίτερη υπογραμμίσθηκε το θέμα της δημόσιας ασφάλειας, η οποία αποτελεί αγαθό που πρέπει να απολαμβάνουν όλοι οι πολίτες και να διασφαλίζεται με μέριμνα του κράτους.

Κοινή ήταν επίσης η διαπίστωση ότι, μεταξύ των ατόμων που επιδεικνύουν παραβατική συμπεριφορά, έχει εδραιωθεί η αντίληψη ότι υπάρχει αδιαφορία των αρμοδίων κρατικών αρχών και ατιμωρησία.

Τέλος, αποφασίστηκε ομόφωνα η δημιουργία επιτροπής με επικεφαλής τη δημοτική αρ-χή και τη συμμετοχή αντιπροσωπείας κατοίκων, η οποία θα πλαισιώσει τους εμπλεκόμενους φορείς να προχωρήσουν σε:
1. Δημοσιοποίηση του προβλήματος.
2. Ενημέρωση των τοπικών βουλευτών, προκειμένου να τεθεί το θέμα στη Βουλή.
3. Πραγματοποίηση επισκέψεων στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, στον Υ-πουργό Εσωτερικών, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, προκειμένου να κι-νητοποιηθούν οι κρατικές αρχές».

About kymaeditor

Check Also

Προβολή της Μήλου σε Βρετανία και Αυστραλία

Στην κορυφή των ταξιδιωτικών επιλογών κατατάσσει τη Μήλο η αυστραλιανή ιστοσελίδα delicious.com, που αναφέρει ότι …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *