Κινητοποιήσεις από την ΠΝΟ- «Απαγορευτικό» απόπλου την ερχόμενη εβδομάδα

Το πε και το κάνε η ΠΝΟ. Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), είχε προειδοποιήσει εδώ και ημέρες το υπουργείο Ναυτιλίας ότι ετοιμάζεται να «ρίξει άγκυρες», αν δεν καταβληθούν όλα τα δεδουλευμένα των ακτοπλοϊκών εταιριών στα πληρώματα, και την απειλή της την κάνει πραγματικότητα.

Πιο συγκεκριμένα, ακινητοποίηση πλοίων των ακτοπλοϊκών εταιρειών που εξακολουθούν να οφείλουν δεδουλευμένα στα πληρώματα προανήγγειλε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ).

Οι συνδικαλιστικές παρεμβάσεις στα πλοία των εν λόγω εταιρειών θα ξεκινήσουν την Πέμπτη 27 Μαρτίου από το λιμάνι του Πειραιά και θα διαρκέσουν -σύμφωνα με την Ομοσπονία- μέχρις ότου καταβληθούν όλα τα δεδουλευμένα στους δικαιούχους.

Υπενθυμίζεται ότι η ΠΝΟ είχε προειδοποιήσει για δυναμικές κινητοποιήσεις έξι ακτοπλοϊκές εταιρείες, αν δεν εξοφλούνταν τα δεδουλευμένα των ναυτεργατών μέχρι τις 20 Μαρτίου.

«Παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις, διαμαρτυρίες, παρεμβάσεις, κινητοποιήσεις οι εν λόγω εταιρείες αδιαφορούν εκμεταλλευόμενες και την απαράδεκτη, εξοργιστική στάση του ΥΝΑ και των ελεγκτικών του αρχών που κωφεύουν και μένουν απαθείς χωρίς να παρεμβαίνουν όπως οφείλουν με βάση τις υποχρεώσεις και τα καθήκοντά τους», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Επίσης, σε συνεδρίαση της την Παρασκευή η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας την ημέρας κατάθεσης του νομοσχεδίου «Τουριστικά Πλοία και άλλες διατάξεις» στη Βουλή.

Οι ναυτεργάτες αντιτίθενται κυρίως στο άρθρο 25 του ν/σ «περί ρύθμισης και διασφάλισης της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας», με το οποίο παρέχεται η δυνατότητα δρομολόγησης «πλοίου ασφαλείας» σε περίπτωση απεργιών.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η ΠΝΟ σε καμία περίπτωση δεν θα αποδεχτεί την «ουσιαστική κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας των Ελλήνων ναυτικών».

 

 

 

 

About kymaeditor

Check Also

Τρία χρόνια λειτουργίας για το Παντοπωλείο της αγοράς του Πειραιά.

Τα τρία χρόνια λειτουργίας του γιορτάζει το προσεγμένο παντοπωλείο της αγοράς του Πειραιά, ‘Γεύση Ελλάδος …