Κινητοποιήσεις των γιατρών στα δημόσια νοσοκομεία.

Στήριξη στις κινητοποιήσεις που αποφασίζουν οι συνελεύσεις των νοσοκομείων παρέχει η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΕΙΝΑΠ), καθώς σε αρκετά νοσοκομεία συνεχίζονται οι επισχέσεις εργασίας των γιατρών, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τις απλήρωτες εφημερίες και την έλλειψη προσωπικού.

Η επιτροπή της ΕΙΝΑΠ χαρακτηρίζει δραματική την κατάσταση στις γενικές εφημερίες στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» και κάνει λόγο για «εγκληματική» έλλειψη προσωπικού.

Παράλληλα, σημειώνει ότι την τελευταία πενταετία «χάθηκαν» πάνω από 35.000 υγειονομικοί όλων των ειδικοτήτων πανελλαδικά και πάνω από 700 στον Ευαγγελισμό.

Γιατροί και εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία κατέρχονται σε 24ωρη απεργία στις 20 Μαΐου με συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας.

Επίσης η ΕΙΝΑΠ προκηρύσσει στάση εργασίας (10.00-15.00) την Παρασκευή 8 Μαΐου, και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους στις 10.30 και στο υπουργείο Υγείας στις 12:00.

Η ΕΙΝΑΠ ζητεί άμεσα μέτρα ενίσχυσης των δημόσιων νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας με μόνιμο προσωπικό και με «γενναία» χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, καθώς και άμεση αποπληρωμή όλων των δεδουλευμένων εφημεριών και υπερωριών.

Πηγή: ΑΜΠΕ

About kymaeditor

Check Also

Π.Ο.Υ: Η υπερβολική χρήση αντιβιοτικών υπονομεύει επικίνδυνα την αποτελεσματικότητα τους

Η υπερβολική χρήση αντιβιοτικών υπονομεύει επικίνδυνα την αποτελεσματικότητά τους και αυξάνει τον κίνδυνο της μικροβιακής …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *