Κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας στο δήμο Πειραιά, παρουσία Σεραφείμ και πλήθος κόσμου

Με κάθε επισημότητα, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, η οποία ήταν κατάμεστη από κόσμο.

Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, τόνισε:

«Σεβασμιώτατε, κύριοι Υπουργοί, κύριοι Βουλευτές, κύριοι εκπρόσωποι των Στρατιωτικών Αρχών και των φορέων της πόλης, επικεφαλής παρατάξεων, συνδυασμών, κυρίες και κύριοι, σας καλωσορίζω στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Πρώτα απ όλα να ευχηθώ Καλή Χρονιά. Είθισται σε παρόμοια εκδήλωση να γίνονται μακροσκελείς τοποθετήσεις. Θεωρώ ότι δεν είναι ημέρα για απολογιστικές ή προγραμματικές ομιλίες αλλά είναι μια ημέρα που ήρθαμε να ανταλλάξουμε ευχές, να κόψουμε τη Βασιλόπιτα.

Ως εκ τούτου, το μόνο που έχω να πω είναι Καλή Χρονιά σε όλους, με υγεία, προσωπική επιτυχία για τον καθένα σε όλες τις επιδιώξεις του και να ευχηθώ ειδικά για το Δήμο Πειραιά και για όλη τη χώρα βέβαια, να πάει μπροστά, να είναι καλύτερο το 2015 από το 2014 για τους Πειραιώτες και για όλους τους Έλληνες. Θα καταβάλλουμε από την πλευρά μας και προσωπικά εγώ με τους Αντιδημάρχους μου και όλοι μας, όπου και αν ανήκουμε και πιστεύω και όλοι οι δημότες του Πειραιά, κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε αυτή η πόλη να προοδεύσει να πάει προς το καλύτερο, επ΄ ωφελεία των δημοτών του Πειραιά. Είμαστε μια νέα Δημοτική Αρχή και εγώ είμαι μόλις 4 μήνες σε αυτήν την τιμητική θέση του Δημάρχου του Πειραιά.

Θέλω λοιπόν, να διαβεβαιώσω ότι τους υπόλοιπους 56 μήνες μέχρι να κλείσει η πενταετία, θα δώσω και εγώ και οι συνεργάτες μου και όλοι τον καλύτερό μας εαυτό, προκειμένου πραγματικά αυτή η πόλη να πάει μπροστά και οι πολίτες του Πειραιά να έχουν καλύτερες ημέρες. Σας ευχαριστώ όλους που είστε σήμερα εδώ για να ανταλλάξουμε ευχές”.

Τι είπε ο Σεραφείμ

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ αφού ευλόγησε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα και ευχήθηκε υγεία, ευτυχία και ευημερία για το 2015 σε όλο τον κόσμο, τόνισε:

”Καθώς βρισκόμαστε σε μια βαθειά ανθρωπιστική κρίση, την οποία κανείς δεν αμφισβητεί κάτω από μια άσπλαχνη και σκληρή δικτατορία των διεθνών αγορών στην πατρίδα μας, υπάρχουν δύο αξίες που καλούμεθα τον νέο χρόνο να τις θυμηθούμε πιο δυναμικά. Την αξιοπρέπεια του ανθρωπίνου γένους και κάθε ανθρώπινης ύπαρξης χωρίς διακρίσεις, διαιρέσεις, επιμερισμούς και την ιερότητα του ανθρωπίνου προσώπου. Και βέβαια η θέασις αυτών των δύο αξιών μπορεί να γίνεται με νομικό τρόπο και υπάρχουν σε ορισμένα νομικά κείμενα παγκόσμια και σε ευρωπαϊκό επίπεδο που μένουν δυστυχώς μόνο κείμενα για Ακαδημαϊκή ενδεχομένως χρήση. Αν αυτές τις αξίες δεν τις δούμε με ηθική όραση, με ηθικό βλέμμα, από ηθικής πλευράς, τότε πραγματικά μπορούμε να συνερχόμεθα και οτιδήποτε άλλο, αλλά ο άνθρωπος ως πρόσωπο πολυτίμητο, μοναδικό και ανεπανάληπτο θα γίνεται άθυρμα στα γαμψά νύχια των αγορών και των όποιων συμφερόντων.

Γι΄ αυτό λοιπόν το λόγο κ. Δήμαρχε, νομίζω ότι στην πόλη μας τουλάχιστον, καλούμεθα να γίνουμε ένας άνθρωπος, να υψώσουμε την ιερότητα του ανθρωπίνου προσώπου, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Ο κάθε ένας άνθρωπος αποτελεί ένα μοναδικό και ανεπανάληπτο γεγονός θεοίδρυτο και θεούπαρκτο. Το ψωμί το δικό μου είναι νομικό θέμα, μπορώ να το διεκδικήσω, το ψωμί του άλλου είναι εξόχως πνευματικό θέμα.

Θα ήθελα λοιπόν εκπροσωπώντας την Εκκλησία να συγχαρώ όλους για την προσπάθεια που ο καθένας έχει αναλάβει, να παρακαλέσω να ενδυναμωθεί αυτή η προσπάθεια, γιατί δεν υπάρχει πολυτιμότερο γεγονός στη ζωή από την ιερότητα του ανθρωπίνου προσώπου. Ο κάθε άνθρωπος είναι μια αξία ανεπανάληπτη και επομένως όλες οι δυναμικές του κόσμου που προσπαθούν να απομειώσουν το ανθρώπινο πρόσωπο νομίζω ότι πρέπει να είναι οι βασικοί εχθροί μας όχι με την έννοια της αντιπαλότητος αλλά της υπερβάσεως.
Καλή χρονιά, παραγωγική, δυναμική και εύχομαι όλοι μας με την ενότητα η οποία θα πρέπει να είναι ο βασικός πυλώνας πορείας μας στη ζωή, να υπερβούμε αυτές τις δυσκολίες και να δείξουμε και πάλι τη λεβεντιά, τη ρωμιοσύνη η οποία βασανίζεται μεν, αλλά νικάει πάντα. Καλή χρονιά και ο Θεός να είναι πάντα μαζί σας”.

Ποιοι έδωσαν το παρών

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν: οι Βουλευτές κ.κ. Κ. Αρβανιτόπουλος, Κ. Κατσαφάδος, Α. Νεράντζης Θ. Δρίτσας, κα Μ. Ρεπούση, κ. Π. Μελάς.
Οι εκπρόσωποι των κομμάτων κ. Δημήτρης Καρύδης από το ΠΑΣΟΚ, κ. Τέρενς Κουίκ από τους Ανεξάρτητους Έλληνες.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Γ. Γαβρίλης. Ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κ. Σπ. Σπυρίδων. Ο κ. Γ. Ανωμερίτης Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΠ Α.Ε. Ο κ. Ν. Βλαχάκος Διοικητής Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «ΜΕΤΑΞΑ».

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γ. Δαβάκης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Πειραιά κ. Β. Ταταρόπουλος. Οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Χ. Αγραπίδης, Α. Αργουδέλης, κα Α. Γλύκα-Χαρβαλάκου, Π. Καλογερόγιαννης, Ν. Καρβουνάς και Γ. Μελάς.
Οι εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Ανδ. Βεντούρης, Στ. Βοϊδονικόλας και Ν. Καλαμακιώτης.
Ο Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. κ. Στ. Ελληνιάδης και η Πρόεδρος της ΚΟ.Δ.Ε.Π κα Κ. Λαουλάκου.
Οι Επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων: «Πειραιάς Νέα Αρχή» κ. Ι. Βουράκης, «Ελληνική Αυγή για τον Πειραιά» κ. Η. Κατσαφάδος και «Πειραιάς Όλοι Μαζί» κ. Α. Καλογερόγιαννης.

Οι Πρόεδροι των Δημοτικών Κοινοτήτων: κ. Ν. Γκόλφης, κα Ευ. Αθανασίου, κ. Χαρ. Λιακόσταυρος, κ. Α. Πούλος και κ. Ι. Βοϊδονικόλας.

Ο πρώην Νομάρχης Πειραιά κ. Χ. Φωτίου, ο Διοικητής Σχολής Ναυτικών Δοκίμων – Υποναύαρχος κ. Λεβέντης Γ, ο Κεντρικός Λιμενάρχης Πειραιά- Υποναύαρχος Λ.Σ. κ. Σαρηγιάννης Γ., ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Πειραιά Πυροσβεστικής – Υποστράτηγος Π.Σ. κ. Φλόκας Β, ο Ο Δ/ντής Αστυνομικής Διεύθ. Πειραιά – Ταξίαρχος κ. Τσαρδινάκης Κ., ο Διοικητής Π.Υ. Πειραιά – Αρχιπύραρχος κ. Σαξιώνης Β., ο Διοικητής Τροχαίας Πειραιά – Αστυνομικός Υποδιευθυντής κ. Λάσκος Σ.

Ο Υποδιοικητής Π.Υ. Πειραιά – Πύραρχος κ. Γερακάρης Γ.
Οι εκπρόσωποι των φορέων της πόλης (Αλφαβητικά): κ.κ Αγρανιώτης Μ. Γ.Γ. Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά, κα Αναγνωστοπούλου

– Παλούμπη Α. Πρόεδρος Ναυτικού Μουσείου, Αναγνώστου Ευ. Εκπρόσωπος Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά,

Θεοδωρακάκης Λ. π. Πρόεδρος Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, Μαρκομιχάλης Δ. Γ.Γ ΕΒΕΠ, κα Μουτσάτσου Χρ. Πρόεδρος Συνδέσμου Γυναικών Κρήτης και Αιγαίου, Μπαζάκος Στ. Πρόεδρος της Ένωσης Απανταχού Μανιατών «Η ΜΑΝΗ», Μπενέτος Γ. Πρόεδρος Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Πολιτάκης Π. Α΄ Αντιπρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά, Τσάκος Γ. Πρόεδρος Ένωσης Εστιατόρων Πειραιά, Τσόντος Θ. Πρόεδρος της Αδελφότητα Κρητών «Η ΟΜΟΝΟΙΑ» κ.α.

About kymaeditor

Check Also

Δήμος Κορυδαλλού: 1η Έκθεση Οχημάτων Εποχής

Την Κυριακή 16 Ιουνίου ο δήμος Κορυδαλλού εγκαινιάζει την 1η Έκθεση Οχημάτων Εποχής με θρύλους …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *