Κορυδαλλός: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Πρόγραμμα Θερινής Δημιουργικής Απασχόλησης

Με την συμμετοχή, φέτος, περισσότερων από 300 μαθητών ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα θερινής δημιουργικής απασχόλησης «διακοπές στην πόλη μου». Σκοπός του κοινωνικού αυτού προγράμματος, που οργανώνει το Γραφείο Παιδείας του Δήμου Κορυδαλλού και ο Οργανισμός Άθλησης και Πολιτισμού, είναι η στήριξη των εργαζομένων γονέων του Δήμου και η προσφορά δημιουργικής απασχόλησης και ψυχαγωγίας στα παιδιά που δεν έχουν την πολυτέλεια των διακοπών μετά το κλείσιμο των σχολείων τους τον Ιούνιο. Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε σε τρία σχολεία του Δήμου Κορυδαλλού (1ο, 2ο, 9ο) και η συμμετοχή των παιδιών ξεπέρασε κάθε προηγούμενη χρονιά.

Στο πλαίσιο αυτής της δράσης οι μαθητές είχαν την ευκαιρία, με αφορμή τις ψυχοπαιδαγωγικές και κινητικές δραστηριότητες, να κοινωνικοποιηθούν, να παίξουν, να δημιουργήσουν φίλους και να μάθουν μέσα από ένα πλήθος προγραμμάτων με κεντρικό άξονα την δημιουργία και την άσκηση.

Επίσης είχαν την ευκαιρία στις πολλαπλές δραστηριότητες του προγράμματος να έρθουν σε επαφή με την τέχνη και την φύση, να παρακολουθήσουν παιδικές ταινίες στο «Σινέ Παράδεισος», να κολυμπήσουν ακόμη πιο πολύ, να διερευνήσουν τις δεξιότητές τους και να ψυχαγωγηθούν, σε περιβάλλον ασφάλειας το οποίο ενισχύθηκε και φέτος από διαλέξεις για τα μεγάλα παιδιά που πραγματοποίησε ομάδα εθελοντών της Ε.Δ.Ο.Κ. Ξεχωριστή παρουσία οι chef Βησσαρίων Παρθένης και Άλκης Βιρβίλης οι οποίοι «δίδαξαν» τα παιδιά πώς μπορεί να γίνει η μαγειρική παιχνίδι.

Τόσο ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης όσο και ο Υπεύθυνος Παιδείας και Πρόε-δρος του Οργανισμού Γιώργος Μακρυνός ευχαρίστησαν για άλλη μια φορά τους γoνείς για την εμπιστοσύνη με την οποία περιβάλλουν το «διακοπές στην πόλη μου», καθώς και τους εργαζόμενους του προγράμματος που με την παιδαγωγική τους επάρκεια, τις γνώσεις και το μεράκι τους, μαθαίνουν στα παιδιά πόσο «απίστευτη περιπέτεια είναι να περνάς καλά τα καλοκαίρια σου στον Κορυδαλλό…».

About kymaeditor

Check Also

ΠΕ Αττικής: Πορεία υλοποίησης έργων σε Κύθηρα-Αντικύθηρα

Τα έργα υποδομών και ανάπτυξης που χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια Αττικής στο Δήμο Κυθήρων – …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *