Κορυδαλλός: Προσλήψεις πέντε μόνιμων γιατρών στο νοσοκομείο των φυλακών και μεταφορά των οροθετικών σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα

Στις φυλακές Κορυδαλλού και πιο συγκεκριμένα στο νοσοκομείο κρατούμένων ¨Αγίος Παύλος” βρέθηκε την Τετάρτη ο Χαράλαμπος Αθανασίου, συνοδευόμενος από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Λεωνίδα Γρηγοράκο, παρουσία και  του γενικού γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής ‘Αγγελο Τσιγκρή, της διευθύντριας του νοσοκομείου, του υποδιοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας, γιατρών και υπηρεσιακών παραγόντων των δύο υπουργείων.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε αποφασίστηκε οι προσλήψεις πέντε μόνιμων γιατρών (συνολικά 39)  στο νοσοκομείο φυλακών Κορυδαλλούκαι η μεταφορά σε ειδικά διαμορφωμένη πτέρυγα του παραρτήματος γυναικών του καταστήματος κράτησης  των οροθετικών κρατούμενων.

 

Αναφορικά με τις συνθήκες κράτησης και νοσηλείας, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, οι δύο υπουργοί ενημερώθηκαν από τον αρμόδιο ιατρό του νοσοκομείου ότι υπάρχει επάρκεια φαρμάκων και ότι, ανεξαρτήτως κόστους, χορηγούνται κανονικά οι φαρμακευτικές αγωγές σε όλους τους κρατούμενους, συμπεριλαμβανομένων των οροθετικών. Επίσης τους διαβεβαίωσε ότι λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη μη μετάδοση ασθενειών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του νοσοκομείου το 2011 νοσηλεύονταν 45 ασθενείς-κρατούμενοι. Σήμερα ο αριθμός των κρατουμένων έχει ανέλθει στους 212, εκ των οποίων οι 121 είναι οροθετικοί.

Σε δήλωσή του ο υπουργός Δικαιοσύνης μετέφερε το προσωπικό ενδιαφέρον του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για τη βελτίωση των συνθηκών κράτησης των κρατουμένων, ενώ αναφερόμενος στο πρόβλημα του υπερπληθυσμού των κρατουμένων τόνισε ότι «κατά τις προσεχείς ημέρες θα έχει τεθεί σε λειτουργία η νέα πτέρυγα, όπου θα μεταφερθούν οι οροθετικοί κρατούμενοι, κάτι το οποίο θα συμβάλει στη βελτίωση των συνθηκών κράτησής τους».

“Δεν υπάρχει έλλειψη φαρμακευτικού και υγειονομικού υλικού”

Ο κ. Αθανασίου διαβεβαίωσε ότι «δεν υπάρχει έλλειψη φαρμακευτικού και υγειονομικού υλικού» και ότι βρίσκεται «σε άμεση συνεργασία με το υπουργείο Υγείας για την ολοκλήρωση των διαδικασιών ένταξης στο Ε.Σ.Υ. του ψυχιατρείου, του νοσοκομείου Κορυδαλλού και των ειδικών θεραπευτικών καταστημάτων τοξικομανών».

Τέλος, ο κ. Αθανασίου ανέφερε ότι με πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση 33 κρατούμενοι ασθενείς αποφυλακίσθηκαν άμεσα, ενώ εκκρεμούν άλλες 9 αιτήσεις για αποφυλάκιση κρατουμένων ασθενών.

Παράλληλα, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη παρήγγειλε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Πειραιώς Ευάγγελο Ζαχαρή τη διενέργεια έρευνας, προκειμένου να διαπιστωθεί η βασιμότητα ή μη των καταγγελιών κρατουμένων για άθλιες συνθήκες κράτησης κ.λ.π, στο νοσοκομείο κρατουμένων των φυλακών Κορυδαλλού.

About kymaeditor

Check Also

Κυκλάδες: Οσα οδήγησαν στη σύλληψη του διοικητή Α.Τ.

Αναλυτικά όσα προηγήθηκαν προκειμένου οι αστυνομικοί της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων να φτάσουν στη σύλληψη του 38χρονου …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *