Κορυδαλλός: Πρόγραμμα δωρεάν εξετάσεων σε ασθενείς με Σακχαρώδη Διαβήτη

Με αφορμή την 14η Νοεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη, όπως έχει ορισθεί από την Διεθνή Ομοσπονδία Διαβήτη και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η Διεύθυνση Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κορυδαλλού συμμετέχει στο πρόγραμμα «Προσέχω το Διαβήτη μου» που αφορά στην παροχή δωρεάν  εργαστηριακών εξετάσεων σε ασθενείς με Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 2, με προτεραιότητα σε όσους δεν καλύπτονται από κάποιον ασφαλιστικό φορέα.
Ο Σακχαρώδης Διαβήτης αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα Δημόσιας Υγείας σε παγκόσμια κλίμακα, με 400.000.000 πάσχοντες κι ένα πλήθος επιπλοκών (σύμφωνα με τα στοιχεία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Διαβήτη (I.D.F.), το 70% των ακρωτηριασμών που διενεργούνται σε όλο τον κόσμο αφορά διαβητικούς ασθενείς) που προκαλούν έκπτωση της ποιότητας ζωής ή την θέτουν σε άμεσο κίνδυνο.
Η ρύθμιση του σακχάρου με την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή και η τροποποίηση των συμπεριφορών υγείας (διατροφή, φυσική άσκηση) αποτελούν μονόδρομο για την αύξηση του προσδόκιμου ζωής του διαβητικού ασθενή.
Το πρόγραμμα «Προσέχω το Διαβήτη μου» βρίσκεται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ενδοκρινολογικής και της Ελληνικής Νεφρολογικής Εταιρείας.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν για πληροφορίες και ραντεβού με το Τμήμα Προστασίας Προαγωγής Δημόσιας Υγείας & Δημόσιας Υγιεινής στο τηλέφωνο 210 4954814.

About kymaeditor

Check Also

Δήμος Περάματος: Ομόφωνη απόφαση ΔΣ για κινητοποιήσεις και δικαστικές ενέργειες για αντιμετώπιση των αραιών δρομολογίων στο πορθμείο Πέραμα-Σαλαμίνα

Με  ομόφωνη απόφασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο Περάματος, κατά την πρόσφατη  συνεδρίαση του , εξουσιοδότησε τον …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *