Κορυδαλλός: Υπογράφηκε η σύμβαση κατασκευής του Ειδικού Σχολείου στην οδό Σταματοπούλου

Ένα σημαντικό πολύχρονο αίτημα γονέων και εκπαιδευτικών της ειδικής αγωγής ικανοποιείται με την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του 1ου Ειδικού Σχολείου Κορυδαλλού από τον ΟΣΚ και την ανάδοχο εταιρία, ύστερα από συστηματική προσπάθεια και πιέσεις της δημοτικής αρχής. Δεκαπέντε χρόνια μετά τους σεισμούς του 1999, που άφησε χωρίς στέγη τον ευαίσθητο χώρο της ειδικής αγωγής, το νέο σύγχρονο κτίριο του Ειδικού Σχολείου γίνεται επιτέλους πραγματικότητα.

Το νέο κτίριο θα κατασκευαστεί στην έκταση της οδού Σταματοπούλου, που έχει συνολι-κή επιφάνειας 12 στρεμμάτων. Στην ίδια έκταση ολοκληρώθηκε και λειτουργεί το 2ο Κλειστό Γυμναστήριο της πόλης, το οποίο σύντομα θα στεγάσει αθλητικές δράσεις των σχολείων της περιοχής, ενώ ήδη φιλοξενεί δραστηριότητες των αθλητικών ομάδων του Κορυδαλλού.

Με δήλωση του ο Δήμαρχος κ. Σταύρος Κασιμάτης εκφράζει τις ευχαριστίες του στον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιάννη Σγουρό και τον Πρόεδρο του ΟΣΚ κ. Ηρακλή Δρούλια για την ανταπόκριση τους στο δίκαιο αίτημα για την κάλυψη των αναγκών του ευαίσθητου χώρου της ειδικής αγωγής.

Η μεταστέγασή του Ειδικού Σχολείου, στο οποίο λειτουργεί Νηπιαγωγείο και Δημοτικό, σε χώρο σύγχρονο και κατάλληλο για τις πολλαπλές εκπαιδευτικές δράσεις και δραστηριότητες που περιλαμβάνει η ειδική αγωγή αποτελεί ένα σπουδαίο εκπαιδευτικό και κοινωνικό βήμα. Στο σχολείο φοιτούν παιδιά από την πόλη μας και την ευρύτερη περιοχή.

 

About kymaeditor

Check Also

Ηγουμενίτσα: Κατάσχεση 87,5 κιλών ακατέργαστης κάνναβης και σύλληψη δύο ατόμων

Σημαντική ποσότητα ναρκωτικών κατασχέθηκε σήμερα (2-3-2024) το μεσημέρι σε περιοχή της Θεσπρωτίας από το Τμήμα …