Κουρουμπλής: Στο 15% η συμμετοχή των ασφαλισμένων με χαμηλά εισοδήματα στα φάρμακα

Μειώνει τη συμμετοχή των χαμηλόμισθων στα φάρμακα ο Παναγιώτης Κουρουμπλής και από 25%  το ποσοστό πέφτει σε 15% για τους ασφαλισμένους με χαμηλά εισοδήματα.

«Από τη διαπραγμάτευση που θα κάνουμε με τη φαρμακοβιομηχανία, την οποία δεν έκανε ποτέ η προηγούμενη κυβέρνηση επί της ουσίας, θα μπορέσουμε να μειώσουμε τη συμμετοχή των ασφαλισμένων με χαμηλά εισοδήματα από 25% στο 15%» ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στην τηλεόραση του MEGA ο υπουργός Υγείας.

Εκτίμησε ότι η μείωση αυτή θα γίνει μέχρι τον Ιούλιο, ενώ παράλληλα δήλωσε ότι εντός του Μαΐου θα πληρωθούν οι ειδικευόμενοι γιατροί.

Όσον αφορά στα νοσοκομεία, ο κ. Κουρουμπλής τόνισε η νέα κυβέρνηση παρέλαβε «ένα σύστημα το οποίο είναι σε πλήρη κατάρρευση» και παρά ταύτα ενεργοποιήθηκαν τρεις διαγωνισμοί «που είχαν παροπλιστεί από την εποχή των μνημονίων» και ότι «αυτήν τη στιγμή οδεύουν στα νοσοκομεία 800 γιατροί».

«Για να κριθεί η σημερινή κυβέρνηση θα πρέπει να της δώσετε τον χρόνο που απαιτείται για να κάνει προσλήψεις. Για να προσλάβεις με τη σημερινή διαδικασία του ΑΣΕΠ έναν νοσηλευτή θέλεις το λιγότερο οκτώ μήνες. Για να προσλάβεις έναν γιατρό θέλεις τουλάχιστον έναν χρόνο. Εμείς, λοιπόν, έχουμε αποφασίσει να προσλάβουμε 4.500 ανθρώπους. Αυτό δείχνει βούληση να στηρίξουμε το σύστημα. Τα άλλα όλα είναι εκ του πονηρού» τόνισε ο υπουργός Υγείας.

Δεσμεύθηκε, ωστόσο, ότι «του χρόνου τέτοιον καιρό θα έχουν γίνει 4.500 προσλήψεις» και ότι θα έχει στηθεί η πρωτοβάθμια περίθαλψη.

About kymaeditor

Check Also

Σε σταθερή κατάσταση νοσηλεύεται ο τραυματίας από πυροβολισμό συνοριοφύλακας

Σε σταθερή κατάσταση στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) του Γενικού Νοσοκομείου Διδυμοτείχου, νοσηλεύεται ο 56χρονος …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *