Κούρδοι αιχμάλωτοι μέσα σε κλουβιά!

Μόνο σοκ μπορούν να προκαλούν οι εικόνες με κούρδους αιχμαλώτους μέσα σε κλουβιά. Το βίντεο δόθηκε στη δημοσιότητα από το Ισλαμικό κράτος που τους προειδοποιεί (τους Κούρδους) με αντίποινα όσους τους αντιστέκονται στο Ιράκ και τη Συρία.

Το βίντεο αυτό, που εντοπίστηκε από το αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης των ισλαμιστικών ιστοσελίδων (SITE), θυμίζει έντονα τον Ιορδανό πιλότο που τον έκαψε ζωντανό το ΙΚ, μέσα σε ένα παρόμοιο κλουβί, στη Συρία.

Στο σημερινό βίντεο πάντως δεν υπάρχουν εκτελέσεις. Συνολικά εικονίζονται 21 όμηροι που αναφέρεται ότι είναι 16 πεσμεργκά, δύο αξιωματικοί του ιρακινού στρατού και τρεις αστυνομικοί από το Κιρκούκ, μια πόλη που απέχει 240 χλμ. βορείως της Βαγδάτης.

Δεν διευκρινίζεται ούτε ο τόπος ούτε το πότε γυρίστηκαν οι σκηνές αυτές. Κουρδικές πηγές είπαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι πιθανότατα το βίντεο τραβήχτηκε πριν από μία εβδομάδα στην κεντρική αγορά της περιοχής Χαουίτζα την οποία ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος.

Οι 21 όμηροι, που είναι ντυμένοι με πορτοκαλί στολές, οδηγούνται στα κλουβιά σε έναν χώρο που περιβάλλεται από τσιμεντένιους τοίχους. Μπροστά στο καθένα από αυτά στέκουν ένοπλοι κουκουλοφόροι άνδρες του ΙΚ. Ένας γενειοφόρος που φορά λευκό τουρμπάνι απευθύνεται κατόπιν στους πεσμεργκά και τους καλεί να σταματήσουν τον αγώνα τους εναντίον του ΙΚ.

«Σε διαφορετική περίπτωση, θα έχετε αυτήν την τύχη, είτε στα κλουβιά είτε κάτω από το χώμα», απειλεί ο τζιχαντιστής.

Στη συνέχεια τα κλουβιά με τους αιχμαλώτους φορτώνονται σε ανοιχτά φορτηγά που «παρελαύνουν» σε έναν δρόμο, ανάμεσα σε δεκάδες κατοίκους και ένοπλους άνδρες.

Στο βίντεο δεν εξαπολύονται συγκεκριμένες απειλές εναντίον των ομήρων. Ωστόσο στο τέλος του, δείχνει τους αιχμαλώτους γονατισμένους και πίσω από τον καθέναν από αυτούς στέκει ένας μασκοφόρος που κρατά αυτόματο όπλο ή ρεβόλβερ.

Ένας διοικητής των πεσμεργκά του Κιρκούκ, ο στρατηγός Χιγιόουα Ρας, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι όμηροι αιχμαλωτίστηκαν στις 31 Ιανουαρίου «όταν οι Κούρδοι μαχητές απώθησαν μια τρομοκρατική επίθεση του ΙΚ» με στόχο το Κιρκούκ.

About kymaeditor

Check Also

Ανεμοστρόβιλοι στο Μισισίπι: Δεκάδες νεκροί και αποκαρδιωτικές εικόνες – Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Φονικό ήταν το πέρασμα ανεμοστρόβιλων από τον Μισισίπι, καθώς άφησαν πίσω τους τουλάχιστον 26 νεκρούς. Ολόκληρες πόλεις …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *