Κυρίακος Μαντούβαλος: Η αλήθεια της δικής μου ψυχής.

Μαντούβαλος Κ
Γράφει ο Κυριάκος Μαντούβαλος υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ στη Λακωνία.
«Γράψε ένα άρθρο για το Βήμα», αυτό είναι το διακύβευμα. Να σκεφτώ κάτι έξυπνο, να σκεφτώ κάτι πρωτότυπο, να σκεφτώ κάτι που θα δώσει τόση ελπίδα όση ο ΣΥΡΙΖΑ, τόση ασφάλεια όσο η Δεξιά και τόση ξεγνοιασιά όση το Ποτάμι. Δεν έχω κάτι τόσο έξυπνο, έχω μόνο αυτό που λέει η ψυχή μου. Βάζω στα ακουστικά μου λοιπόν την Ελεονώρα να τραγουδάει Μελίνα και σας τα γράφω όπως είναι, αμοντάριστα.

Κανείς δεν συμφωνούσε με την απόφασή μου να είμαι υποψήφιος Βουλευτής με το ΠαΣοΚ. Κανείς επί δύο δεν συμφωνούσε να είμαι υποψήφιος βουλευτής με το ΠαΣοΚ στη Λακωνία. «Καίγεσαι στα 32 σου» είπαν οι φίλοι, οι γνωστοί, οι συγγενείς. Κι όμως υπάρχει λόγος. Η ΑΛΗΘΕΙΑ. Γιατί εκεί που τέμνονται τα ιδεατά με τα εφικτά, εκεί είναι η ρεαλιστική αλήθεια. Κάπου εκεί πλέον βρίσκεται και το ΠαΣοΚ. Ούτε ελπίδα, ούτε φόβος. Ούτε άγνοια, ούτε υπεροψία. Απλά και ρεαλιστικά: Διεκδικώ την ψήφο σου με το ΠαΣοΚ γιατί διεκδικώ να επιτευχθεί για τη χώρα μας το μέγιστο εφικτό!

Στη Λακωνία, τον τόπο μου, οι δυνατότητες είναι τεράστιες! Σε όλο τον πλανήτη γνωρίζουν σε τον Λεωνίδα και τους 300. Χρησιμοποιούν τη φράση «Μολών Λαβέ». Όμως αυτός ο τόπος, που μπορείς να επισκεφθείς τον τραχύ πολιτιστικό μας θησαυρό στη μέσα Μάνη, τα πυργόσπιτα και τις φραγκοσυκιές και μετά να κάνεις μια βουτιά στις μαγευτικές παραλίες της, που μπορείς να δεις το μοναδικό ηλιοβασίλεμα από το Μέζαπο (καλύτερο κι από της Σαντορίνης για πολλούς), και να περπατήσεις στα πέτρινα σοκάκια, δεν έχει ένα Μουσείο στη Σπάρτη, την πρωτεύουσα του.

Η Λακωνία είναι ένας τόπος που έχει πρωτογενή παραγωγή, ευλογημένη γη! Έχει πολιτιστική κληρονομιά μεγαλύτερη από όση νομίζουν ακόμη και οι πιο αισιόδοξοι Λάκωνες! Έχει ιστορική μνήμη στις Πέτρες των Πύργων μας! Η Λακωνία είναι ένας τόπος που μπορεί να απογειωθεί αρκεί να προτάξουμε το εμείς και να κάνουμε στην άκρη το εγώ. Με τη συμμετοχή μου στα ψηφοδέλτια του ΠαΣοΚ στη Λακωνία θέλω η παράταξη της Μελίνας, του Γεννηματά, του Καρρά, του Φουντά, του Ντέρου και εκατοντάδων άλλων τίμιων αγωνιστών για ευημερία, δημοκρατία, ελευθερία, ισονομία να είναι αυτή που θα προτάξει το Εμείς για την αναβάθμιση του τόπου αυτού! Της χώρας αυτής.

Αν όμως το ΠΑΣΟΚ δεν έχει την δυνατότητα να συνθέσει όλες του τις δυνάμεις. Αν δεν μπορέσει να βάλει το εμείς πάνω από το κάθε εγώ, τότε το ΠαΣοΚ αυτών που προανέφερα και πολλών ακόμη που δεν ντρεπόμαστε να λέμε ότι είμαστε στην ίδια παράταξη, έχει πεθάνει! Κι όσοι βάλαμε μπροστά από την λογική την ψυχή, την ιδεολογία, τις αρχές και τις αξίες μας κάναμε λάθος. Είμαι βέβαιος ότι αυτό το ΠαΣοΚ δεν έχει πεθάνει, οφείλουμε όμως να το αποδείξουμε.

About kymaeditor

Check Also

Εγκαινιάστηκε στη Ν. Μάκρη το Κέντρο Εκπαίδευσης της Πυροσβεστικής από την ΠτΔ παρουσία του πρωθυπουργού

Τα εγκαίνια του Κέντρου Εκπαίδευσης του Πυροσβεστικού Σώματος στη Νέα Μάκρη, δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *