Είναι γνωστό ότι το κρασί έχει αντικαρκινική, αντιδιαβητική και καρδιοπροστατευτική δράση. Πού βρίσκεται όμως το κλειδί για την προστατευτική δράση του υπέρ του ανθρώπινου οργανισμού; Σύμφωνα με δημοσίευση επιστημόνων από τις ΗΠΑ στην επιθεώρηση “Nature», το κλειδί είναι ο τρόπος με τον οποίο το κύριο αντιοξειδωτικό συστατικό του, η ρεσβερατρόλη, αλληλεπιδρά με ορισμένες πρωτεΐνες και μόρια των σωματικών κυττάρων. Τα κύτταρα λειτουργούν ομαλά όταν οι πρωτεΐνες που διαθέτουν στο εσωτερικό τους επιτελούν μία σειρά από συγκεκριμένες εργασίες. Οι πρωτεΐνες δεν δρουν μεμονωμένα, αλλά αλληλεπιδρούν ή ενώνονται με άλλες, ανάλογα με τη δομή τους. Στην πραγματικότητα, όσες έχουν παρόμοια δομή συχνά […]
Πηγη: Ιατρικα Νεα