Κύθηρα: Ανακατασκευή της γέφυρας Μάκρωνα

Την ανακατασκευή της γέφυρας Μάκρωνα καθώς και παράλληλες οδικές εργασίες στον Δήμο Κυθήρων, εξασφάλισαν, ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα ετών της τοπικής κοινωνίας, με την υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης για το σχετικό έργο, η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και ο Δήμαρχος Κυθήρων, Στράτος Χαρχαλάκης. Το έργο, προϋπολογισμού 1.800.000 ευρώ με ΦΠΑ, χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας.

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο για τον Δήμο Κυθήρων καθώς με την κατασκευή της νέας γέφυρας Μάκρωνα θα βελτιωθεί η οδική ασφάλεια και θα διευκολυνθεί η πρόσβαση σε μερικά από τα πιο επισκέψιμα σημεία του νησιού, η οποία, σήμερα είναι δυσχερής κυρίως για μεγάλα οχήματα και τουριστικά λεωφορεία. Ειδικότερα, στο σημείο έχουν συμβεί αρκετά ατυχήματα τόσο λόγω της σημερινής χάραξης του γεφυριού (σχήματος S) όσο και λόγω της στενότητας του εύρους του. Η συγκεκριμένη δε οδός, ως ο κύριος δρόμος που οδηγεί στις τουριστικές περιοχές της Παλαιοπόλεως και του Αβλέμωνα, επιβαρύνεται πάρα πολύ τη θερινή περίοδο.

Η παλαιά γέφυρα πρόκειται να κατεδαφιστεί και η νέα κατασκευή θα αποτελείται από φορέα ανοίγματος μήκους 29 μέτρων. Παράλληλα προβλέπονται μικρές διαπλατύνσεις της οδού σε μήκος 100 μέτρων εκατέρωθεν της γέφυρας, τοποθέτηση στηθαίου ασφαλείας, διαγράμμιση του οδοστρώματος καθώς και τοποθέτηση ρυθμιστικών πινακίδων. Οι παρεμβάσεις θα υλοποιηθούν στο σημείο που η οδός Φριλιγκιάνικα – Παλαιόπολη διέρχεται άνωθεν του ρέματος Μάκρωνα.

Η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τον Δήμο Κυθήρων, έθεσαν το συγκεκριμένο έργο, το οποίο εκκρεμούσε για χρόνια, ως μια από τις σημαντικότερες αναπτυξιακές προτεραιότητες της Περιφέρειας στα Κύθηρα.

Το έργο θα δημοπρατηθεί από την Περιφέρεια Αττικής και θα εκτελεστεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων των Περιφερειακών Ενοτήτων Πειραιά και Νήσων της Περιφέρειας Αττικής.

About kymaeditor

Check Also

Δήμος Αθηναίων: Δωρεάν Προληπτικές Εξετάσεις

Το Τμήμα Προληπτικής Ιατρικής, Προαγωγής Υγείας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αθηναίων, διοργανώνει δωρεάν προληπτικές …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *