Κύμα φυγής επιόρκων υπαλλήλων από το Δημόσιο

Οι αποκαλύψεις για το πλαστό πτυχίο του συζύγου της βουλευτού της ΔΗΜΑΡ, Μαρίας Γιαννακάκη, στο Δήμο Κορυδαλλού έχει προκαλέσει πανικό στο Δημόσιο αφού παρατηρείται κύμα μεγάλης φυγής επιόρκων που αποχωρούν- παραιτούνται υπό την πίεση των ελέγχων για πλαστά πιστοποιητικά.

 Πιο συγκεκριμένα, οι έλεγχοι των επιθεωρητών στο Δημόσιο για τα πλαστά δικαιολογητικά φέρνουν αποτελέσματα, (έχουν καταγράψει 150 περιπτώσεις παραιτήσεων δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι ελέγχονται για σοβαρά πειθαρχικά ή ποινικά αδικήματα) αφού καταγράφεται ένα κύμα παραιτήσεων υπαλλήλων οι οποίοι βρίσκονται μακριά από το όριο συνταξιοδότησής τους, αλλά αποχωρούν από την εργασία τους προκειμένου να αποφύγουν τις συνέπειες του νόμου, όπως η άσκηση ποινικών διώξεων και η πειθαρχική δίωξη, που επιφέρουν κοινωνικό στιγματισμό, αλλά και οικονομικές συνέπειες όπως ο καταλογισμός αμοιβών που παράνομα ελάμβαναν.

Ενδεικτικά παραδείγματα

Ενδεικτικά είναι τα παραδείγματα που αναφέρει το Έθνος με δημοσίους υπαλλήλους που φαίνεται να προτίμησαν την έξοδο από τις υπηρεσίες τους από το να βρεθούν με πλαστά πιστοποιητικά. Υπενθυμίζεται πως το 2013 780 υπάλληλοι αποχώρησαν για ποινικούς ή πειθαρχικούς λόγους.

Διοικητικός μόνιμος υπάλληλος κεντρικής υπηρεσίας υπουργείου, πανεπιστημιακής εκπαίδευσης παραιτήθηκε τον Αύγουστο του 2014. Ο συγκεκριμένος υπάλληλος είχε υποβάλει πλαστό πανεπιστημιακό τίτλο από το εξωτερικό. Είχε ξεκινήσει η διαδικασία για την πειθαρχική του δίωξη.

Διοικητικός υπάλληλος με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου σε δήμο της Αττικής, ο οποίος είχε τελειώσει το λύκειο, διαπιστώθηκε ότι είχε πλαστό τίτλο χειρισμού η/υ. Παραιτήθηκε τον Ιούλιο πριν ξεκινήσει η πειθαρχική και ποινική διαδικασία εναντίον του.

Διοικητικός υπάλληλος ασφαλιστικού ταμείου παραιτήθηκε τον Μάιο του 2014 από αποκαλύφθηκε πως είχε καταθέσει πλαστό πτυχίο.

Υπάλληλος τεχνικής ειδικότητας που εργαζόταν σε νησιωτικό νοσοκομείο παραιτήθηκε τον Μάρτιο του 2014 μόλις διαπιστώθηκε πως έχει πλαστό απολυτήριο λυκείου

 

 

 

 

 

About kymaeditor

Check Also

Άρτα: Βρέθηκε ο 38χρονος που αγνοούνταν για 5 μέρες – Νεκρός εντοπίστηκε ο πατέρας του

Εντοπίστηκε ζωντανός το μεσημέρι της Τρίτης 26/9 ο 38χρονος, ο οποίος μαζί με τον πατέρα του …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *