Λαφαζάνης: Εγκεφαλικό ανοσιούργημα νεοφιλελεύθερων μυαλών το πολυνομοσχέδιο

Ολομέτωπη επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης κατά την τοποθέτησή του στη συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο που γίνεται στη Βουλή.

Ο κ. Λαφαζάνης έκανε λόγο για «μεγάλο σκάνδαλο ποινικών διαστάσεων» αναφερόμενος στις ρυθμίσεις για τις τράπεζες και την πώληση των μετοχών που έχει το Δημόσιο κάτω από την αξία κτήσης τους.

Σχετικά με το πολυνομοσχέδιο τόνισε ότι πρόκειται για «εγκεφαλικά ανοσιουργήματα νεοφιλελεύθερων μυαλών, που μοιάζουν σαν κι’ αυτούς τους καλόγερους που νόμιζαν ότι μπορούσαν να κάνουν την δική τους μοναστική ζωή σε κοινωνική ζωή».

Όσον αφορά τις ρυθμίσεις για το ασφαλιστικό και την αγορά εργασίας, ο κ. Λαφαζάνης κατηγόρησε την κυβέρνηση πως «κλέβει από τα ασφαλιστικά ταμεία 3 δις ετησίως με την μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και την κατάργηση των κοινωνικών πόρων».

Για τους μισθούς ο κ. Λαφαζάνης ανέφερε ότι μειώνονται με την κατάργηση τριετιών και επεκτείνοντας την ενοικίαση των εργαζομένων μειώνετε και τους μισθούς. «Ικανοποιείται εργολαβικά συμφέροντα δίνοντας την δυνατότητα σε μεγάλα έργα να δουλεύουν ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι. Τους προσφέρετε πάμφθηνο δουλεμπορικό δυναμικό», κατήγγειλε.

Σχετικά με τις διαρθρωτικές αλλαγές τόνισε πως «ξέρω και εγώ να διαλύω όλη την Ελλάδα, δεν χρειάζεται εργαλειοθήκη. Στο όνομα της εργαλειοθήκης πηγαίνετε όλοι στα πολυκαταστήματα και πάρτε μισθό 250 ευρώ».

 

About kymaeditor

Check Also

Τα μέτρα ασφαλείας και οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τον αυριανό τελικό του Conference League

Τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας καθώς και τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, που ήδη εφαρμόζονται, για την εύρυθμη …