Λαφαζάνης: Η Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα θα είναι ανάπηρη

Για μια Ευρώπη που θα είναι ανάπηρη χωρίς την Ελλάδα έκανε λόγο ο Παναγιώτης Λαφαζάνης κατά την ομιλία του στο συνέδριο του Economist.

Δεν είναι η καταραμένη αριστερή Ελλάδα το πρόβλημα για την Ευρώπη αλλά οι ακραία μονομερείς επιλογές της Ευρώπης το πρόβλημα για την Ελλάδα», υποστήριξε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας,

Αν κάποιοι σχεδιάζουν μια ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική από την οποία θέλουν να αποκλείσουν την Ελλάδα, γιατί δεν θέλει να υποταχθεί, τόνισε ο κ. Λαφαζάνης, τότε θα πρέπει να ξέρουν ότι μια τέτοια Ευρώπη θα είναι ανάπηρη. «Θα πρέπει να ξέρουν ότι αρχίζουν να ξηλώνουν την ευρωπαϊκή κάλτσα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον υπουργό, τίποτα ίσως δεν επιβεβαιώνει περισσότερο αυτήν την αλήθεια από μια ματιά στον ενεργειακό χάρτη της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, ο οποίος καταδεικνύει την αναντικατάστατη σημασία της Ελλάδας για όλη την Ευρώπη.

Οι κυρίαρχοι κύκλοι της Ε.Ε. αντί να προωθούν επιμελώς κηδεμονίες σε βάρος της χώρας μας, όφειλαν να θέσουν τέτοιες προτεραιότητες ειρήνης, ασφάλειας, συνεργασίας και ευημερίας στην ατζέντα τους για την περιοχή μας και τη Μεσόγειο, τόνισε ο Π. Λαφαζάνης, συμπληρώνοντας: «Από τη δυνατότητά τους να το πράξουν, αντί να επιδίδονται σε ασκήσεις νεοαποικιοκρατίας, θα κριθεί το μέλλον της Μεσογείου και της Ευρώπης».

About kymaeditor

Check Also

Σεισμική δόνηση 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ με επίκεντρο κοντά στην Μεγαλόπολη

Σεισμική δόνηση έγινε αισθητή, περίπου στις 10:40 σήμερα το πρωί, σε περιοχές της Αρκαδίας, της …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *