Λεωφορείο express από τον Πειραιά στο Σύνταγμα- Νέα γραμμή Χ80

Στην ίδρυση λεωφορειακής γραμμής εξπρές που θα συνδέει τα κρουαζιερόπλοια της ακτής Ξαβερίου με την Ακρόπολη και το Σύνταγμα προχώρησε ο ΟΑΣΑ

Ξεκινά η υλοποίηση της λεωφορειακής γραμμής Χ80 «Πειραιάς – Ακρόπολη – Σύνταγμα Express», η οποία θα πραγματοποιεί κυκλική πορεία.

Η λεωφορειακή γραμμή θα πραγματοποιεί τις ακόλουθες στάσεις:

«Αφετηρία – Terminal Χ80», επί της Ακτής Ξαβερίου, μεταξύ των οδών Χατζηκυριακού Μαρίας και Κλεισόβης, πίσω από την αφετηρία της λεωφ. γραμμής 040.

«ΟΛΠ – OLP to Athens», επί της Ακτής Μιαούλη, μεταξύ των οδών Μπότσαρη Μάρκου και Κανάρη, έµπροσθεν του αρ. 81 (στοά).

«Πειραιάς – Pireus Town Centre to Athens», επί της οδού 2ας Μεραρχίας, μεταξύ των οδών Ηρώων Πολυτεχνείου και Καραϊσκου, περί τα 10 µ. πριν από την υφιστάμενη στάση, αµέσως μετά την έξοδο του µονοπατιού της πλατείας.

«Μετρό Συγγρού-Φιξ / Sygrou-Fix Metro Station» επί της λεωφ. Συγγρού, πλησίον της υφιστάµενης στάσης ΟΑΣΑ στην κατεύθυνση προς Αθήνα.

«Ακρόπολη – Akropolis», επί της λεωφ. Συγγρού, μεταξύ των οδών ∆ιάκου Αθ. και Βασ. Όλγας, έναντι του αρ. 6.

«Σύνταγμα – Syntagma», επί της πλ. Συντάγµατος, μεταξύ των οδών Καρ. Σερβίας και Ερµού, µεταξύ του 2ου και 3ου στεγάστρου.

«Ακρόπολη – Akropolis to Piraeus», επί της λεωφ. Συγγρού, μεταξύ των οδών ∆ιον. Αεροπαγίτου και ∆αυίδ Ντεζιέ, έµπροσθεν του αρ. 4.

«Πειραιάς – Pireus Town Centre to Piraeus», επί της λεωφ. Συγγρού, πλησίον της υφιστάμενης στάσης ΟΑΣΑ στην κατεύθυνση προς Πειραιά.

«Πειραιάς – Pireus Town Centre to terminal», επί της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου, µεταξύ των οδών Αγ. Κωνσταντίνου και Βασ. Γεωργίου Α’, ακριβώς πριν από το µαρμαρένιο δάπεδο του προαυλίου του ∆ηµοτικού Θεάτρου.

«ΟΛΠ- OLP to terminal», επί της Ακτής Μιαούλη, μεταξύ των οδών έναντι Μπότσαρη και έναντι Φλέσσα, περί το 1 µ. πριν από τον στύλο της υφιστάµενης στάσης «Τελωνείο».

«Αφετηρία – Terminal Χ80», επί της Ακτής Ξαβερίου, μεταξύ των οδών Χατζηκυριακού Μαρίας και Κλεισόβης, πίσω από την αφετηρία της λεωφ. γραμμής 040.

Το πρώτο δροµολόγιο θα ξεκινά στις 07:00 και στην αφετηρία θα υπάρχει μόνιμα ένα εφεδρικό λεωφορείο, το οποίο θα δροµολογείται από την ΟΣΥ σε περίπτωση που παρουσιάζεται μεγάλη επιβατική κίνηση.

About kymaeditor

Check Also

Φωτιά σε κατάστημα ελαστικών στον Ασπρόπυργο – Νωρίτερα κάηκε λεωφορείο

Στον Ασπρόπυργο, διέρρηξαν κατάστημα με ελαστικά, στη λεωφόρο ΝΑΤΟ 120. Κατόπιν, του έβαλαν φωτιά, σε επεισόδια που ξέσπασαν με …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *