Λιμενικοί: Επανεξέταση του πλαισίου μεταθέσεων.

Το ζήτημα των μεταθέσεων με «φόντο» το ζήτημα διαχείρισης των προσφυγικών ροών θέτουν συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των λιμενικών με στόχο να ενισχυθούν οι υπηρεσίες πρώτης γραμμής στο Αιγαίο ενώ θέτουν ζήτημα υποστελέχωσης και σε υπηρεσίες των Κυκλάδων, μια περιοχή με αυξημένη κίνηση το καλοκαίρι λόγω τουρισμού αλλά και «ειδικές απαιτήσεις» το χειμώνα όπως για παράδειγμα διακομιδές ασθενών.

«Το ισχύον ΠΔ μεταθέσεων τέθηκε σε εφαρμογή το 2009 και μέχρι σήμερα έχει δεχτεί πολλές αλλαγές και τροποποιήσεις και επομένως επιβάλλεται εκσυγχρονισμός σε μια ολοκληρωμένη μορφή» σημειώνουν οι λιμενικοί.

Πλέον θα πρέπει να εξεταστεί το θέμα των μεταθέσεων με τον νέο Αρχηγό ο οποίος ως Κλαδάρχης Προσωπικού είχε ήδη εκπονήσει προσχέδιο μεταθέσεων.
Εν τω μεταξύ με επιστολή της προς την πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων σημειώνει ότι «ενόψει της επικείμενης Συνόδου Κορυφής των Ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προσφυγική κρίση, παρακαλούμε όπως εξετάσετε, τη δυνατότητα ενίσχυσης – ανανέωσης του υλικοτεχνικού εξοπλισμού του Σώματος που εμπλέκεται πανελλαδικά στη διαχείριση του εν λόγω ευρωπαϊκού προβλήματος, καθώς επίσης και της άμεσης οικονομικής ενίσχυσης των μετακινούμενων συναδέλφων μας στις περιοχές που υπάρχει έξαρση (Ειδομένη κ.λπ.), σύμφωνα με τις επαυξημένες αποζημιώσεις που ορίζονται ρητώς στις διατάξεις του ν.4336/15.»

About kymaeditor

Check Also

Θαλάσσια ρύπανση στο λιμάνι της Σαντορίνη

Διαρροή ποσότητας καυσίμων (κηροζίνης) εντός του χώρου στάθμευσης Φ/Γ – Ο/Γ πλοίου προκλήθηκε πρώτες πρωινές …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *