Λόγω πτώσης της ζήτησης εμπορευμάτων από την Κίνα,φθηνότερη η ενοικίαση ενός φορτηγού πλοίου 1.100 ποδιών από την ενοικίαση μιας… Ferrari

Η επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης της Κίνας στα χαμηλότερα επίπεδα της τελευταίας… 25ετίας και η συνεπαγόμενη πτώση των εισαγωγών και εξαγωγών της χώρας συνέβαλε στην καταβαράθρωση των ναύλων των φορτηγών πλοίων. Σε σημείο που η ενοικίαση ενός σκάφους με μήκος 1.100 πόδια (335 μέτρα) να κοστίζει λιγότερο από την ενοικίαση μιας… Ferrari!
Οι ναύλοι των γιγαντιαίων φορτηγών πλοίων κατηγορίας Capesize έχουν κατακρημνιστεί κατά 92% από τον περασμένο Αύγουστο πέφτοντας στα 1.563 δολάρια ημερησίως, όπως αποκαλύπτει το πρακτορείο Bloomberg. Πρόκειται για χρήματα λιγότερα από το ένα τρίτο της τιμής ενοικίασης μιας Ferrari F40 για μία ημέρα στη Βρετανία!

Όχι πως δεν έπεσαν οι τιμές ενοικίασης των υπερ-αυτοκινήτων τα τελευταία χρόνια της κρίσης ή τέλος πάντων της εξόδου από την κρίση, εφ’όσον μιλάμε για τη Βρετανία. Αλλά, σύμφωνα με τον ιδρυτή της βρετανικής ιστοσελίδας supercarexperiences.com Νικ Χάρντγουικ, η τιμή ενοικίασης μιας F40 φθάνει αισίως τις 3.950 στερλίνες, που αντιστοιχούν σε 5.597 δολάρια ΗΠΑ.

Βεβαίως όσο και να την «σανιδώσει» κανείς τη Ferrari κατά την 24ωρη οδηγική πανδαισία που θα διοργανώσει, όσα οκτάνια και να την «ταΐσει» στα βενζινάδικα, δεν πρόκειται να πληρώσει… 4.000 δολάρια που κοστίζει ο πλους μιας ημέρας για ένα Capesize class θηρίο! Διότι, ακόμα κι αν έχουν υποχωρήσει αισθητά οι τιμές του πετρελαίου, τόσο κοστίζουν με σημερινές τιμές οι… 35 μετρικοί τόνοι καυσίμων που καταναλώνει την ημέρα ένα μεγάλο φορτηγό καράβι μεταφοράς μεταλλευμάτων ή ξηρού φορτίου ακριβέστερα.
Πηγή: Βήμα

About kymaeditor

Check Also

Έκτακτη προσέγγιση του Ε/Γ-Ο/Γ ”ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ”στο Λαύριο για αποβίβαση ασθενούς

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε το Λιμεναρχείο Λαυρίου, για την έκτακτη προσέγγιση στο λιμάνι …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *