Μάρδας: “Όχι” σε συνολική αύξηση του ΦΠΑ και τις ομαδικές απολύσεις

“Όχι” λέει η κυβέρνηση σε συνολική αύξηση του ΦΠΑ, τόνισε ο Δημήτρης Μάρδας μιλώντας στον ΑΝΤ1. Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών πάντως άφησε ανοιχτό το εδνεχόμενο αύξησης σε συγκεκριμένα νησιά.  Μεταξύ άλλων είπε ότι τα εργασιακά παραμένουν, το βασικό θέμα διαφωνιάς ανάμεσα στην ελληνική πλευρά και τα τεχνικά κλιμάκια.

 «Λέμε όχι στις ομαδικές απολύσεις, δεν υπάρχει κόντρα για συντάξεις και ΦΠΑ» ανέφερε ο κ. Μάρδας. «Αξίζει για τα δύο-τρεια θέματα να υπάρξει ρήξη; Αυτό είναι ένα βασικό ερώτημα στο Brussels Group και στους πολιτικά ιστάμενους» πρόσθεσε.

Μιλώντας για το περιεχόμενο της λίστας των μεταρρυθμίσεων ο κ. Μάρδας ζήτησε να μην υπάρχει βιασύνη για το θέμα του ΕΝΦΙΑ, σημείωσε ότι οι προτάσεις της Ελλάδας είναι ποσοτικοποιημένες, ότι έχουν κατατεθεί ισοδύναμα ύψους 5 δισ. ευρώ τα οποία έχουν γίνει δεκτά σύμφωνα με πληροφορίες από το βράδυ της Κυριακής.

Ειδικά για τον ΦΠΑ ο κ. Μάρδας, μιλώντας στον ΑΝΤ1 είπε ότι δεν θα υπάρξει συνολική αύξησή του. «Είναι ένα από τα τέσσερα μέτρα που δεν μπορούμε να συζητήσουμε» συμπλήρωσε ενώ ερωτηθείς για στοχευμένη αύξηση π.χ. σε νησιά όπως η Μύκονος ή η Σαντορίνη απάντησε «περιμένετε λίγο να δούμε πως θα καταλήξει η διαπραγμάτευση. Αυτό το θέμα έχει μείνει ανοιχτό εκ μέρους αυτών αλλά αφήστε να δούμε».

Απέκλεισε πάντως οριζόντια αύξηση του ΦΠΑ σε φάρμακα, ξενοδοχεία, τρόφιμα.

Για τον ειδικό φόρο πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης ο κ. Μάρδας δήλωσε ότι θέση της κυβέρνησης είναι «να ξαναγυρίσουμε σε μια ρύθμιση όμοια με αυτή του παρελθόντος ώστε να υπάρχει διαφοράς στο κίνησης και θέρμανσης. Που σημαίνει το θέρμανσης να κινηθεί στα 60 λεπτά το λίτρο, και το κίνησης να κατέβει στα κατώτατα επίπεδα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή».

About kymaeditor

Check Also

Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών: Το προτεινόμενο εορταστικό ωράριο των καταστημάτων

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών ανακοίνωσε το προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων της Αθήνας που θα ισχύσει για την …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *