«Μάχη» Δημοσίου – Χ.Α. για την αναστολή χρηματοδότησης του κόμματος

Σε «μάχη» επιχειρημάτων επιδόθηκαν Δημόσιο και Χρυσή Αυγή ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας όπου συζητείται το θέμα της αναστολής χρηματοδότησης του κόμματος.

Ο νομικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής υποστήριξε ότι η αναστολή της χρηματοδότησης του κόμματος είναι » κραυγαλέα αντισυνταγματική» και έχει ως στόχο » να εξοστρακίσει» την Χρυσή Αυγή. Ο ίδιος υποστήριξε ότι δεν είναι δυνατόν να τιμωρηθεί ένα ολόκληρο κόμμα εξαιτίας των έκνομων ενεργειών που διέπραξαν κάποια μέλη της Χρυσής Αυγής.

«Η απόφαση για διακοπή της χρηματοδότησης του κόμματος είναι » κραυγαλέα αντισυνταγματική» , είπε ο συνήγορος της Χ.Α. κ. Παπαγρηγορίου , » καθ΄’ως εκδόθηκε κατ΄εφαρμογή της απόφασης της Βουλής προσβάλλοντας βάναυσα το δημοκρατικό πολίτευμα. Ήταν μια φωτογραφική διάταξη για να εξοστρακιστεί και να εξοβελιστεί η Χρυσή Αυγή».

Σύμφωνα με τον κ. Παπαγρηγορίου είναι απαράδεκτο να επιβάλλεται ποινή για πράξη που διερευνάται και μόνον με την άσκηση ποινικής δίωξης να στερείται το κόμμα χρηματοδότηση.

Ως προς την δράση της Χρυσής Αυγής, ο κ. Παπαγρηγορίου υποστήριξε ότι οι εγκληματικές ενέργειες που αποδίδονται σε μέλη της είναι » μεμονωμένα περιστατικά» και οι υπαίτιοι θα πρέπει να τιμωρηθούν. » Ωστόσο, δεν γίνεται οι ενέργειες αυτές να αποδίδονται σε έναν ολόκληρο πολιτικό οργανισμό. Η αναστολή χρηματοδότησης οδηγεί στον θάνατο το κόμμα, αφού δεν μπορεί να επιβιώσει με τις δεδομένες εκλογικές δαπάνες».

Από την πλευρά τους οι δικηγόροι του Δημοσίου υποστήριξαν ότι το ΣτΕ δεν δύναται να ελέγξει αποφάσεις της Ολομέλειας της Βουλής. Ως προς τα οικονομικά και τους πόρους επιβίωσης του κόμματος, οι συνήγοροι υποστήριξαν ότι η Χρυσή Αυγή δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα καθώς περίπου 400.000 ευρώ από ιδιωτική χρηματοδότηση και 150.000 ευρώ από τις βουλευτικές αποζημιώσεις πηγαίνει στο κόμμα.

«Για λόγους δημοσίου συμφέροντος δε μπορεί να χρηματοδοτηθεί κόμμα τα μέλη του οποίου και κυρίως ο αρχηγός του κατηγορούνται για εγκληματικές ενέργειες και έχουν ήδη προφυλακιστεί», είπαν οι συνήγοροι.

About kymaeditor

Check Also

Στη δημοσιότητα στις 16:30 το σχέδιο νόμου για τον Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας από τον υπ. Δικαιοσύνης

Το σχέδιο νόμου για τον νέο Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας θα παρουσιάσει ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *