Μέσα στο 2016 αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η αποκατάσταση του κεντρικού κτιρίου του Χατζηκυριακείου.

Επίσκεψη στο Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας πραγματοποίησε,  ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης,  συναντήθηκε με την Διοίκηση του Ιδρύματος και ενημερώθηκε για την πρόοδο των εργασιών για την αποκατάσταση του κεντρικού κτιρίου του Ιδρύματος.
Στην διάρκεια της επίσκεψης διαπιστώθηκε ότι οι εργασίες προχωρούν με ικανοποιητικό ρυθμό και επιμέρους θέματα αντιμετωπίζονται στο πλαίσιο της αναθεώρησης των εγκεκριμένων μελετών. Έτσι, το έργο, προϋπολογισμού 18 εκατομ. €, που έχει ενταχθεί από την Περιφέρεια Αττικής στο ΕΣΠΑ και εκτελείται από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε Πειραιά, αναμένεται να ολοκληρωθεί στα μέσα του επόμενου έτους.
Να σημειωθεί ότι το ιστορικό κτήριο του Χατζηκυριάκειου Ιδρύματος, που έχει χαρακτηριστεί ως νεώτερο μνημείο από το Υπουργείο Πολιτισμού και αποτελεί σημείο αναφοράς για τον Πειραιά, είχε υποστεί σημαντικές ζημιές από το σεισμό του 1999, οι οποίες οδήγησαν στο κλείσιμο του κεντρικού κτιρίου. Γι’ αυτό, από τότε τα παιδιά του Ιδρύματος διαμένουν σε λυόμενες κατασκευές στις οποίες κάνουν και μαθήματα παιδιά του στεγαζόμενου στον χώρο Δημοτικού Σχολείου Πειραιά.
Η ολοκλήρωση του έργου θα επιτρέψει την ομαλή λειτουργία του Ιδρύματος και του στεγαζόμενου Δημοτικού Σχολείου .

About kymaeditor

Check Also

Πειραιάς: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο πλαίσιο διεξαγωγής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας

Λόγω των εκδηλώσεων κατά την παράδοση – παραλαβή της Ολυμπιακής Φλόγας στο πλαίσιο των XXXIII …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *