“Μέσω ναυτιλίας, τουρισμού και πράσινης οικονομίας θα έρθει η ανάπτυξη”

Ναυτιλία, τουρισμός και πράσινη οικονομία είναι το τρίπτυχο της επιτυχίας, κατά τον Κωνσταντίνο Μίχαλο προκειμένου να έρθει η ανάπτυξη στη χώρα.

“Ένα νέο παραγωγικό μοντέλο χρειάζεται σήμερα η χώρα, που θα στηρίζεται στην κινητοποίηση νέων παραγωγικών επενδύσεων, στην ενίσχυση των εξαγωγών, στην ανάδειξη νέων εξωστρεφών τομέων με υψηλή προστιθέμενη αξία, τόνισε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας.

Στην ομιλία του σε εκπαιδευτική ημερίδα του Πανελληνίου Συνδέσμου Ασφαλιστικών Συμβούλων που πραγματοποιείται στο ΕΒΕΑ, ο Κωνσταντίνος Μίχαλος πρόσθεσε ότι είναι ο θεσμός που συμβάλει εξ ορισμού στη διατήρηση συνθηκών σταθερότητας και συνέχειας στις επαγγελματικές, επιχειρηματικές και κοινωνικές δραστηριότητες, αποτελώντας ένα προστατευτικό δίχτυ απέναντι σε κινδύνους, ζημιές και απώλειες.

Αποκαθιστά πολύτιμους πόρους και παράλληλα δημιουργεί αποταμιευτικά κεφάλαια, για τη χρηματοδότηση παραγωγικών επενδύσεων. Στηρίζει και ενθαρρύνει την επιχειρηματική δράση και όλα αυτά τα χαρακτηριστικά, αποκτούν ακόμη μεγαλύτερη σημασία στην περίοδο που διανύουμε.

«Σε μια περίοδο που η ανασφάλεια και η αβεβαιότητα για το αύριο αποτελούν κομμάτι της καθημερινότητας των πολιτών και των επιχειρήσεων. Είναι στοιχεία που αποτρέπουν τη λήψη αποφάσεων, εμποδίζουν την υλοποίηση νέων πρωτοβουλιών και λειτουργούν ως τροχοπέδη στην προσπάθεια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας» είπε ο κ. Μίχαλος.

Μέσα σε αυτήν τη συγκυρία, εκτιμά ότι ο κλάδος της ιδιωτικής ασφάλισης μπορεί να λειτουργήσει σταθεροποιητικά και παράλληλα να αξιοποιήσει τις νέες ευκαιρίες που προκύπτουν, για την ανάπτυξή του. Να αυξήσει τον ρόλο του και να πλησιάσει τα μεγέθη που ισχύουν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Η ναυτιλία, ο τουρισμός, η πράσινη οικονομία κτλ, είναι τομείς στους οποίους υπάρχουν και θα υπάρξουν στα επόμενα χρόνια σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης, είπε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ και σημείωσε ότι για να αξιοποιηθούν αυτά τα περιθώρια, είναι ιδιαίτερα σημαντικός ο ρόλος των ασφαλιστικών συμβούλων, οι οποίοι αποτελούν βασικό κρίκο στην ασφαλιστική διαδικασία.

Γι’ αυτό και είναι ιδιαίτερα σημαντικές οι πρωτοβουλίες εκπαίδευσης και επιμόρφωσης, όπως η σημερινή, κατέληξε ο κ. Μίχαλος.

About kymaeditor

Check Also

Φορολογικές δηλώσεις: Νέοι κωδικοί για αφορολόγητο με ηλεκτρονικές αποδείξεις – Δαπάνες που αφαιρούν φόρο έως 2.200 ευρώ

«Εμπλουτισμένο» με νέους κωδικούς θα είναι το βασικό έντυπο Ε1, η δημοσίευση του οποίου είναι …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *