Μέτρα περίθαλψης στις φυλακές Κορυδαλλού

Στις φυλακές Κορυδαλλού βρέθηκε την Τετάρτη ο υπουργός Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλος και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Αν. Ξάνθος. Αμφότεροι διαπίστωσαν από κοντά τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των κρατουμένων στο νοσοκομείο και στο ψυχιατρείο των φυλακών και δεσμεύθηκαν να λάβουν μέτρα περίθαλψης στο σωφρονιστικό κατάστημα που έχει εξελιχθεί σε ¨κολαστήριο” για πολλούς από τους έγκλειστους.

Οι δύο υπουργοί μίλησαν με πολλούς από τους ασθενείς κρατούμενους, κάποιοι εκ των οποίων βρίσκονται σε τραγική κατάσταση από άποψη υγείας, σύμφωνα με το Έθνος.

Βαριά άρρωστοι -καρκινοπαθείς, κρατούμενοι σε αναπηρικό καροτσάκι- παρακάλεσαν για τη λήψη νομοθετικών μέτρων για την περίπτωσή τους. Δεν είναι δυνατόν άνθρωποι με κομμένα πόδια, καρκινοπαθείς στο τελευταίο στάδιο της ζωής τους – είπαν- να μην μπορούν να πεθάνουν με αξιοπρέπεια στο σπίτι τους και να παραμένουν έγκλειστοι σε τραγικές συνθήκες.

Οι συναρμόδιοι υπουργοί θα έχουν συνεργασία για μέτρα περίθαλψης, ενώ δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να δοθεί νομοθετικά η δυνατότητα να αποφυλακιστούν βαριά άρρωστοι. Τα μέτρα αναμένεται να αποφασιστούν σύντομα, αφού προηγηθεί την ερχόμενη εβδομάδα σχετική σύσκεψη των στελεχών των συναρμόδιων υπουργείων.

Υπάρχουν θάλαμοι όπου στοιβάζονται για νοσηλεία 15 ασθενείς, ενώ η χωρητικότητα είναι για 8. Οι υπουργοί επιβεβαίωσαν τις απολύτων προβληματικές συνθήκες υγιεινής σε θαλάμους, τουαλέτες, μαγειρεία, διαπιστώνοντας την απουσία θέρμανσης στους κοινόχρηστους χώρους.

Ελλείψεις υπάρχουν και στο αναγκαίο νοσηλευτικό προσωπικό. Τη στιγμή που χρειάζονται 20 νοσηλευτές για τη στοιχειώδη αντιμετώπιση των 148 κρατούμενων και των 48 οροθετικών που κρατούνται σε ειδικό χώρο, υπηρετούν μόλις 11 και λείπουν πνευμονολόγος και ψυχολόγος. Κενά υπάρχουν επίσης στι μικροβιολογικό εργαστήριο, ενώ απαραίτητο είναι να καλυφθούν οι ελλείψεις σε απινιδωτές και ασθενοφόρο. Μεγάλα προβλήματα εντοπίστηκαν και στο ψυχιατρείο, όπου κρατούνται 280 άτομα.

About kymaeditor

Check Also

Καλλιθέα: Σύλληψη 41χρονου για καλλιέργεια υδροπονικής κάνναβης

Από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, πρωινές ώρες, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *