Μέτρα στο λιμάνι του Πειραιά για την μαζική έξοδο επιβατών εν όψει των εορτών

Χιλιάδες κόσμος θα ταξιδέψει αυτές τις γιορτινές ημέρες με τα πλοία από το λιμάνι του Πειραιά- και όχι μόνο- και με αφορμή τη μαζική έξοδο των επιβατών το Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και ο Υπουργός Ναυτιλίας κα Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης εξέδωσε οδηγίες προς τις Λιμενικές Αρχές, για εντατικοποίηση των διενεργούμενων ελέγχων και περιπολιών αστυνόμευσης στους χώρους ευθύνης τους.

Ειδικότερα, με βασικό γνώμονα την εξασφάλιση της ομαλής, απρόσκοπτης και ασφαλούς διακίνησης επιβατών, οχημάτων και αγαθών από τους λιμένες της ηπειρωτικής χώρας προς τα νησιά μας, καθώς και την διατήρηση της ευταξίας και της νομιμότητας στου χώρους ευθύνης του Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ., μέσω των σχετικών οδηγιών, δίδεται ιδιαίτερη έμφαση στους παρακάτω τομείς:

α) ασφάλειας, ενδιαίτησης, υγιεινής και προστασίας θαλασσίου περιβάλλοντος των δρομολογημένων Ε/Γ-Ο/Γ πλοίων,

β) αστυνόμευσης, τάξης και τροχονομίας για την ομαλή διακίνηση επιβατών, οχημάτων, αγαθών,

γ) αγορανομίας και παραεμπορίου για την πάταξη φαινομένων αισχροκέρδειας και διαφυγής δασμών, καθώς και ελέγχου για την εφαρμογή της νομοθεσίας περί απαγόρευσης του καπνίσματος.

Οι ως άνω έλεγχοι διενεργούνται καθημερινά, τόσο στους αφετήριους λιμένες, όσο και εν πλω από τις κατά τόπους Λιμενικές Αρχές και από κλιμάκια στελεχών αρμοδίων Υπηρεσιών Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. που έχουν συγκροτηθεί για το σκοπό αυτό, με στόχο την επίτευξη κοινής επιχειρησιακής κουλτούρας.

About kymaeditor

Check Also

Τρία χρόνια λειτουργίας για το Παντοπωλείο της αγοράς του Πειραιά.

Τα τρία χρόνια λειτουργίας του γιορτάζει το προσεγμένο παντοπωλείο της αγοράς του Πειραιά, ‘Γεύση Ελλάδος …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *