Μέχρι 2 Μαρτίου η συμμετοχή στην 8η Biennale Νέων Ελλήνων Αρχιτεκτόνων.

Στόχος των εκδηλώσεων της Biennale Νέων Ελλήνων Αρχιτεκτόνων είναι η συγκέντρωση ενός αντιπροσωπευτικού δείγματος των δραστηριοτήτων των νέων αρχιτεκτόνων, η ανάδειξη νέων δημιουργών και η ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την ανάπτυξη της αρχιτεκτονικής σκέψης και την παραγωγή αρχιτεκτονικού έργου στην Ελλάδα σήμερα.

Στην Biennale γίνονται δεκτές συμμετοχές αρχιτεκτόνων ηλικίας έως και 45 ετών που αφορούν σε υλοποιημένα έργα και μη υλοποιημένες προτάσεις, υπό τον όρον ότι αντιστοιχούν σε πραγματικές αναθέσεις μελετών (περιλαμβανομένων και έργων που έχουν διακριθεί σε διαγωνισμούς). Δεν επιτρέπεται η υποβολή σπουδαστικών εργασιών. Τα έργα που θα επιλεγούν από την σχετική επιτροπή που θα ορίσει το ΕΙΑ, θα εκτεθούν και θα δημοσιευθούν αναλυτικά σε σχετικό κατάλογο που θα εκδόσει το ΕΙΑ. Ο κατάλογος θα περιέχει το σκεπτικό της επιτροπής επιλογής όπως και –πιο συνοπτικά– το σύνολο των υποβληθέντων έργων. Παράλληλα, στον χώρο της έκθεσης θα οργανωθεί ημερίδα, με προσκεκλημένους εισηγητές με στόχο την κριτική αποτίμηση του συνόλου των έργων.

Η επιλογή των προτάσεων που θα εκτεθούν, θα γίνει από τους αρχιτέκτονες:Ανδρέα Γιακουμακάτο, Δημήτρη Ησαΐα, Μιχάλη Μανιδάκη, Κώστα Μωραΐτη και Διονύση Σοτοβίκη. Έχει ήδη προγραμματιστεί ότι η έκθεση των έργων θα γίνει στο Μουσείο Μπενάκη οδού Πειραιώς, από τον Σεπτέμβριο έως τον Νοέμβριο του 2015, παράλληλα με την έκδοση του καταλόγου. Την επιμέλεια και σχεδιασμό της 8ης Biennale έχει αναλάβει η αρχιτέκτων Νάντια Κούλα. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τα προς επιλογή έργα μέχρι τις 2 Μαρτίου 2015.

About kymaeditor

Check Also

Η Εθνική Λυρική Σκηνή τιμά τη Μαρία Κάλλας

Καθώς το 2023 συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη γέννηση της Μαρίας Κάλλας, η Εθνική Λυρική …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *