Μήνυμα Παπούλια: «Εξαντλήθηκαν οι αντοχές των Ελλήνων»

Τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας, Πάσος Κοέλιο, συνάντησε στο Προεδρικό Μέγαρο  ο Κάρολος Παπούλιας. Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, έστειλε μήνυμα προς την τρόικα τονίζοντας πως «εξαντλήθηκαν οι αντοχές των Ελλήνων» ενώ ζήτησε ακόμα «να βρούμε κοινούς δρόμους για την αντιμετώπιση των προβλημάτων».

Ειδικότερα, στο διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες, ο κ. Παπούλιας τόνισε απευθυνόμενος προς τον κ. Κοέλιο. «Η κοινωνικο-οικονομική κρίση μάς έφερε πολύ πιο κοντά και μας επιβάλλει να διαμορφώσουμε κοινή πολιτική για την αντιμετώπισή της. Οι λαοί μας υποφέρουν και έχουν εξαντληθεί οι δυνατότητες πλέον της αντοχής, του ελληνικού λαού τουλάχιστον», ενώ δεν δίστασε να σημειώσει πως σε άλλους τομείς σημειώνει μεγαλύτερη πρόοδο η Ελλάδα και σε άλλους η Πορτογαλία, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως «βρισκόμαστε στον ίδιο παρονομαστή».

Ο κ. Πέδρο Πάσος Κοέλιο δήλωσε, απαντώντας στον Έλληνα Πρόεδρο: «Οι λαοί της Ελλάδας, της Πορτογαλίας, της Ιρλανδίας και της Ισπανίας έχουν κάνει πολύ μεγάλες θυσίες για να ξεπεράσουν αυτή την οικονομική κρίση».

«Πραγματικά πρέπει να πω ότι νοιώθω πολύ μεγάλη έκπληξη που ύστερα από περίπου 4 χρόνια μεγάλων προσπαθειών η Ευρώπη και ιδιαίτερα η Ευρωζώνη δεν έχουν καταφέρει να επιτύχουν αυτές τις  προοπτικές της βιώσιμης ανάπτυξης και της ανάκαμψης που θεωρούσαμε ότι θα υπήρχαν πλέον. Παρά ταύτα, υπάρχουν ακόμα μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν στην Ευρώπη», υπογράμμισε ο Πορτογάλος πρωθυπουργός.

Δηλώσεις Κοέλιο

Από την πλευρά του, ο Πέδρο Πάσος Κοέλιο υπαινίχθηκε ότι η Ελλάδα δεν έχει καταφέρει να ολοκληρώσει το δυσκολότερο μέρος των μεταρρυθμίσεων που έχουν επιβάλλει οι δανειστές και η Τρόικα. «Είμαι βέβαιος ότι όπως και η Ισπανία, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία, επίσης και η χώρα σας  θα μπορέσει να ολοκληρώσει το δυσκολότερο μέρος του έργου αυτού, έτσι ώστε να βρει το δρόμο της προς την ανάπτυξη, η οποία οπωσδήποτε θα έρθει», τόνισε ο Πορτογάλος πρωθυπουργός.

 

 

About kymaeditor

Check Also

Τιμή και Δόξα στο Πυροβολικό – Η Αγία Βαρβάρα προστάτις και αρωγός

Την Προστάτιδα του Όπλου του Πυροβολικού, Μεγαλομάρτυρος Αγίας Βαρβάρας, τιμούν σήμερα (04/12), οι Ένοπλες Δυνάμεις και σύσσωμος ο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *